Öljyntorjunta Harjavallassa jatkuu yhä päivittäin – patoaltaan reunaan öljysensorit

Kari Mankonen
Öljyntorjunta Harjavallassa jatkuu yhä päivittäin – patoaltaan reunaan öljysensorit

Öljyn leviäminen on estetty puomituksilla ja sitä kerätään talteen imeytyspuomeilla.

Pasi MattilaHarjavalta

Harjavallassa juuri ennen joulua tapahtunut öljyvahinko näkyy Kokemäenjoella edelleen.

Öljynkeräystä jatketaan Harjavallassa päivittäin 8–16 hengen ryhmänä. Öljyn leviämistä on estetty patoaltaan sisällä puomituksilla ja öljyä kerätään talteen koko ajan imeytyspuomeilla.

Asukkaiden rantauomissa öljynkeräystä jatketaan uppopumpuilla ja imeytyspuomeilla. Lisäksi patoaltaaseen asennetaan sensorit, joilla tehdään öljynhavainnointia. Öljysensorit antavat hälytyksen reaaliajassa mikäli öljypuomit pettävät

Öljyntorjunnassa keskitytään tällä hetkellä öljyn leviämisen estämiseen sekä öljyn talteenottoon.

Harjavallan öljyvahingon havaintojen ilmoittamista varten avattiin oma sähköposti sekä puhelinnumero 4.1.2018. Puheluita on vastaanotettu yhteensä kolme ja sähköposteja yksi kappale. Jokainen ilmoitettu havainto on käyty tarkistamassa paikan päällä ja näistä kaksi ilmoitusta on johtanut toimenpiteisiin.

Havaintoja voi edelleen koko ajan ilmoittaa:

e-mail: Ot.harjavalta@meritaito.fi

puh. 040 194 0810


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Taitaa Porin Energia Oy:n osingot jäädä maksamatta Porille lähivuosina. Pitää maksaa ympäristörikoksen sakot ja puhdistuskulut ensin. Porilaiset veronmaksajat Porin Energia Oy:n omistajina ne maksavat, vaikkakin kiertotietä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio