Tämänhän pitäisi olla helppoa, sillä tutut paikannimet taipuvat yleensä luonnostaan oikein. Siksi alla oleva paikannimitesti pitäisi olla satakuntalaisille helppoa kuin heinän tekeminen.

Kirjasimme testiin kymmenen lähialueen kuntaa ja lisäsimme pikkuisen vaikeusastetta muutamalla kaukaisemmalla paikkakunnalla.

Taivutukset on poimittu kotimaisten kielten keskuksen listoilta. Kokeile alta, taipuvatko kunnat oikein sinun suussasi.


Kommentit (58)

  • Belle

    Hajlulelah! I needed this-you’re my savior.

  • Nimetön

    Luviassa on se hyvä puoli, että se on lähempänä Porin keskustaa kuin Lavia, vaikka se kuuluukin Poriin. Lavialla on taas tietty erilaisuutensa ollessaan lähempänä Kankaanpäätä. Näissä tapauksissa voidaan paikkakuntien nimet taivuttaa näin. Taas kun kerrot missä olet, niin sailloin nimet taivutetaan Luvialla ja Laviassa.
    Eihän Porilta pois tätäkään toteamusta. Jouko Färd Porista.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio