Niinisalossa on parhaillaan käynnissä polttoainevuodon torjuntatoimet

Pekka Söderlund
Niinisalossa on parhaillaan käynnissä polttoainevuodon torjuntatoimet
Marjut ItkonenKankaanpää

Puolustusvoimien kuorma-auton tankki rikkoutui ajon aikana ja vajaa sata litraa polttoainetta valui maastoon Porin prikaatin Niinisalon varuskunta-alueella. Onnettomuus sattui noin kello 14.30.

–Kohde oli aloittanut omatoimisesti torjuntatoimet, joten pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi valvominen, päivystävä palomestari Kari Kankaanpää kertoo.

Tankista valuva polttoaine valutettiin astioihin ja maastoon päässyt aine imeytetään pois. Kankaanpään mukaan maa tapahtumapaikalla on pääosin vielä jäässä, joten polttoaine ei imeydy nopeasti maahan.

–Ollaan tärkeällä pohjavesialueella, joten tähtäämme sataprosenttiseen torjuntaan. Kun aine on imeytetty maasta, saastunut maa-aines kuoritaan pois ja toimitetaan jatkokäsittelyyn. Tarkoitus on, että jäljelle jää vain puhdasta maata.

Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja. Kuorma-auton tankki hajosi, kun kuljettaja ajoi epähuomiossa kiveen.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Kun Puolustusvoimille (tai muille ei yksityisille) tulee ÖLJYhaaveri : kaikki rekat ja kaivinkoneet hälytetään VAHINKOpaikalle, eikä syytetty omista koskaan satojen-tuhansien ”puhdistuksen” jälkeen kuin vaatteet päällään. Ei ole aivan tasa-arvoista; mm. Harjavalta = 48 000 Litr. Kokemäenjokeen! Asia on tosin auki.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio