Neuvottelut käyntiin: Jussi Aurén siirsi hoidostakieltäytymistä

Pirkko Aalto Kirjallisuuskriitikko ja vapaa kirjoittaja Jussi Aurén on siirtänyt hoidostakieltäytymisen alkamaan 2. toukokuuta. Alun perin aikaraja oli maanantai 27.3.

Kieltäytyminen koskee nimenomaan Satakunnan sairaanhoitopiirin Aurénille palkkaamia avustajia. 48-vuotias Aurén on hengityshalvauspotilas ja hengityskoneessa.

– Oli palaveri Sepän (neurologian ylilääkäri Juha Matti Seppä) ja osastonhoitajan kanssa. Pyysin mukaan Liisa Rautasen (Hengityslaitepotilaat ry:n toiminnanjohtaja), kertoo Aurén.

Ongelmien lähtökohta on näkemysero avustajien rekrytoinnissa. Aurén kokee, ettei hän saa olla aktiivisesti mukana rekrytoinnissa.

– Hoidin tuon 20 vuotta menestyksekkäästi. Nyt sairaanhoitopiirin linjaus on, että minulle ei enää kuulu, keitä elämässäni on läsnä, kirjoitti Aurén maanantaina 20.3.

Aurén haluaisi erillissopimuksen, jonka avulla hän voisi toimia työnantajana.

– Hänellä (Liisa Rautanen) on tuollainen erillissopimus HUS:n (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kanssa. Niitä on Suomessa yhteensä 4.

Aurénin mukaan neuvottelussa vahvistui se, että sopimuksella Satakunnan sairaanhoitopiiri säästäisi rahaa.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • ”Avaamme oven, jota on myöhemmin vaikea sulkea”

    ”Minä yksinkertaisesti uskon että jos me nyt hyväksymme eutanasian, avaamme oven jota on myöhemmin vaikea enää sulkea. Ajan myötä avustetetusta itsemurhasta tulee hoitomuoto muiden joukossa, ja se millä oli kaunis lähtökohta, muuttuu vähitellen hyytäväksi painajaiseksi. Niin vain maailma tapaa kauniit ajatukset uuteen uskoon muokata.
    Olen muuttanut mielipiteitäni elämäni aikana monta kertaa ja varaan sen oikeuden itselleni tässäkin asiassa. Ehkä jonakin päivänä oivallan että ainaisen maailmaa vastaan kampeamisen sijasta kannattaakin ottaa ikiunen tarjoava piikki. Siihen asti kuitenkin uskon ystäväni, aforistikko Lassi Kämärin lauseeseen: Itsemurha on etuilua jonossa.”
    Ymmärrän, miten olet väsynyt lääkäreihin ja vaihtuviin avustajiin ja haluat olla oman elämäsi subjekti. Siitä huolimatta nämä ylläolevat lauseet kuvaavat mahdottoman hienosti sitä, mitä valtaosa suomalaisista lääkäreistä ajattelee eutanasiasta. Ikiunipiikkiä ei ole tulossa.
    Toivon sinun jaksavan edelleen jatkaa elämääsi, koska olet armoitettu kirjoittaja ja kolumnejasi on ilo lukea. Jatka sinnikkäästi neuvotteluja sairaanhoitopiirin kanssa. Juha Matti Seppä on laajalti arvostettu kollega ja lääkäri eikä todellakaan mikään jumalasta seuraava.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio