Nämä Satakunnan Siwat ja Valintalot suljetaan vielä tässä kuussa

Veera Korhonen/arkisto
Nämä Satakunnan Siwat ja Valintalot suljetaan vielä tässä kuussa

Kesko sulkee kauppoja myös Satakunnassa. Kuvituskuva.

Harri Vallin

Kesko sulkee Satakunnasta neljä Siwaa ja yhden Valintatalon vielä huhtikuun aikana. Ovensa sulkevat Siwa Kauttua Eurassa, Siwa Karvia, Siwa Nakkila ja Siwa Säkylä sekä Valintatalo Pihlava Porissa.

Koko maassa Kesko sulkee 41 Siwaa tai Valintataloa ja yhden Euromarketin.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) velvoitti Keskon myymään yhteensä 60 Siwaa ja Valintataloa kilpailijoilleen. Velvoite liittyi kauppaan, jolla Kesko osti Suomen Lähikaupan. KKV:n asettama määräaika kauppojen myynnille on nyt umpeutunut.

Kauppojen myynnistä vastannut KKV:n nimeämä riippumaton asiantuntija neuvotteli kohteista useiden potentiaalisten ostajatahojen kanssa. KKV hyväksyi yhteensä 10 Siwan ja Valintatalon myynnin. Niistä kahdeksan kauppaa myytiin M-ketjuun kuuluville tai ketjuun liittyville kauppiaille. Valintatalo Kellokoski myytiin HOK-Elannolle ja Valintatalo Pirkkala Pirkanmaan Osuuskaupalle.

Myyntivelvoitteen rauettua Kesko muuttaa yhdeksän Siwaa ja Valintataloa K-Marketeiksi. K-Marketeiksi muuttuvat kaupat ovat Siwa Nurmijärvi, Valintatalo Moikoinen, Siwa Piikkiö, Siwa Ahvenlampi, Siwa Ruovesi, Siwa Mänttä, Valintatalo Ii, Siwa Ounasmetsä ja Siwa Ivalo.

Siwojen ja Valintatalojen integroiminen osaksi K-Market-verkostoa on loppusuoralla. Yhteensä K-Marketeiksi muuttuu yli 400 Siwaa ja Valintataloa. Kaupat siirretään asteittain kauppiaille seuraavan kahden vuoden aikana.

Listan suljettavista, K-Marketeiksi muutettavista ja myydyistä kaupoista löydät täältä.


Kommentit (10)

  • Hommiin siitä

    Valittaja saa ihan vapaasti perustaa oman kaupan ja kokeilla onneaan kaupan kannattavuudessa.

  • Nimetön

    Ja noilla syrjäkylillä vaaditaan että pikkukoulut on säilytettävä. Eihän sinne kukaan muuta kun ei ole edes kauppaa! Pankitkin lopettaneet jo aika päiviä sitten.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio