Näin Iltis-kilpailutuksen keskeyttämisen kaataneet perustelivat päätöstä

Pasi Mattila

Seitsemän Porin sivistyslautakunnan jäsentä äänesti sen puolesta, että Iltis-toiminnan kilpailutusta ei keskeytetä eikä aloiteta alusta.

Näin lautakunnan jäsenet perustelivat päätöstään:

Alkuperäinen kilpailutusprosessi on mennyt usean virkamiehen käsittelyn läpi ilman huomautettavaa. On syytä ihmetellä menettelytapaa, jossa kaupungin virkamiesten ammattitaito ohitetaan tylyllä tavalla. On syytä kyseenalaistaa, miksi kaupunginjohtaja on puuttunut yksittäisen lautakunnan yksittäiseen asiaan näin vahvasti kertomatta avoimesti, miksi ei luota omiin virkamiehiinsä tai mistä on saanut tiedon, että kilpailutuksessa olisi toimittu väärin?

Me allekirjoittaneet valtuutetut luotamme kaupunginlakimiehen ja hankintatoimen ammattitaitoon ja pidämme kyseenalaisena ulkopuolisen asiantuntijalausunnon tilaamista. Menettelytapa, jolla prosessi on edennyt, on ollut erittäin kyseenalainen ja Porin kaupungille imagollisesti haitallinen. Mikäli mediassa levinnyt tieto siitä, että sivistystoimialan johtajaa Esa Kohtamäkeä on painostettu pitää paikkaansa, puhumme erittäin vakavasta asiasta, joka on tutkittava perinpohjaisesti.

Sivistyslautakunta on tänään kokouksessaan käsitellyt omalta osaltaan kilpailutuksen ja päätynyt meidän allekirjoittaneiden äänin 7-6 ratkaisuun, jossa alkuperäinen kilpailutuksen lopputulos hyväksyttiin ja kilpailutuksen keskeyttäminen hylättiin.

Koemme, että kilpailutus on nyt hoidettu oikeudenmukaisesti ja rehellisesti. Mikäli joku kilpailutuksen osapuoli kokee tulleensa kilpailutuksessa väärin kohdelluksi, on mielestämme oikeudenmukaisinta ja avointa, että väärin kokenut osapuoli vie asian riippumattoman markkinaoikeuden ratkaistavaksi. Olemme hyvin tyrmistyneitä, mikäli kaupunginhallitus käyttää asiassa otto-oikeutta.

Kannanoton olivat allekirjoittaneet Mikael Ropo (kok.), Juha Joutsenlahti (kok.), Hennä Kyhä (kok.), Laura Pullinen (vihr.), Aila Korkeaoja (kesk.), Ismo Läntinen (ps.) ja Marianne Ostamo (ps.)


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Tietäväinen

    Porin entinen kaupunginsihteeri, kokoomuslainen Markku Andersson on tämän Pilke päiväkodit hallituksen jäsen. siinä syy miksi kokoomus niin kiihkeästi on tämän Vantaalla kotipaikkaa pitävän firman asialla. Palvelun ladulla ei ole mitään merkitystä. Siksi hoitokriteerit on jätetty täsmentämättä Bisnes on firmalle ja sen omistajille kaikkein tärkeintä, viis laadusta. Se on puppua, että kilpailuttamalla olisi syntynyt 600 000 säästöä. Säästö on syntynyt kun hoitoaikoja ja laatua on tarkoituksella heikennetty. Ohjaajien pätevyysvaatimuksia on mm alennettu. TUL ohjaajat olisi ollut koulutettuja ja ammattitaitoisia, Verot ja tuotto olisi jäänyt Poriin, nyt ne menee Vantaalle.

  • Hianoo

    Ei edes pesunkestävä vasemmistolainen voi antaa siunaustaan tällaiselle koplausyritykselle mitä nyt nähtiin. Eikö me kaikki kuntalaiset halua oikeudenmukaista, rehellistä ja avointa toimintaa ja tarkkaa taloudenpitoa yhteisellä massilla. Kun sitä istuu liian monella tuolilla yhtä aikaa päättäjänä, niin siinä näköjään sokaistuu valtaan ja itse ei edes ymmärrä missä kohtaa istuukin harmaalla alueella. Se lasku on sitten julkinen mikä tulee jyväskyläläiseltä lakitoimistolta. Katsotaan ja kysytään oliko mitätön summa sekin, 600000e tuntui olevan. Kaikella on aikansa, nyt tuli tiensä päähän yksi sulle-mulle toiminta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio