Ville HammarbergPori

Kotka-Haminan seutu ilmoitti tänään olevansa tiukasti mukana kisassa Teslan Gigafactorysta eli Eurooppaan perusteilla olevasta jättimäisestä litiumakkutehtaasta ja mahdollisesta sähköautotehtaasta.

Myös Pori ilmoittaa olevansa kisaamassa tuhansista uusita työpaikoista.

– Olemme mukana tavalla, jota ei voi sivuuttaa olankohautuksella, toteaa Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, mutta vaikenee täysin Porin esityksen tarkemmasta sisällöstä.

Toteutuessaan Teslan akkutehtaan saaminen olisi miljardi-investointi. Porin vahvuuksia ovat sijainti satamineen, rautateineen ja valtatieyhteyksineen. Tarjolla on runsaasti työvoimaa sekä monimuotoista käyttöenergiaa. Lisäksi alueen koulutus hyödyttäisi hanketta.

Alunperin työ-ja elinkeinoministeriön vikamies kertoi keskiviikkona, ettei Suomi ole mukana kilpailussa vain yhdellä ehdotuksella. Työ- ja elinkeinoministeriö ilmoitti kuitenkin, että se tukee Teslan akkutehtaan sijaintipaikaksi ensisijaisesti Vaasaa, joka oli liikkeellä asiassa jo joulukuun alussa.


Kommentit (45)

  • ex porilainen

    Ei tule Poriin, siellä niin päättömät päättäjät , aina ollut, ja varmaan tulee olemaan jatkossakin näin,
    tosin en usko, että ees kyseistä laitosta ylipäätään tulee koko Suomeen

  • Nimetön

    Furkka neuotteleen muskin kanssa niin johan tulee poriin akku sekä autotehas! Hitsipillit kuntoon ja terottaan sitä vanhaa lakkoasetta eiks niin? Kyllä lähtee!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös