Suomi-Areena

"Miksei vuokrata matkustajalaivaa festarivieraiden majoitukseen?" – Näin lukijat kommentoivat Suomi-Areena-keskustelua

Veera Korhonen
"Miksei vuokrata matkustajalaivaa festarivieraiden majoitukseen?" – Näin lukijat kommentoivat Suomi-Areena-keskustelua

Suomi-Areenan avajaisjuhlassa oli tunnelma korkealla. Tapahtuman jälkeen on keskusteltu vilkkaasti siitä, onko Porissa riittävät puitteet jättitapahtumalle.

Ilona Koskimäki

Tuskin Hjallis Harkimo arvasi, millaiseen muurahaispesään sohaisi, kun arvosteli blogissaan Suomi-Areenan puitteita. Harkimo valitti muun muassa huonokuntoisista hotelleista ja liian pitkistä odotusajoista ravintoloissa. Mielipide herätti keskustelua ja poiki muun muassa vastineen porilaiselta ravintoloitsijalta. Monet Suomi-Areenassa käyneistä ottivat Twitterissä ja sosiaalisessa mediassa kantaa asiaan.

Myös Satakunnan Kansan verkkosivuilla aiheeseen liittyvien uutisten alla mielipiteitä on vaihdettu vilkkaasti.

Moni oli sitä mieltä, että Harkimon kritiikissä oli perää.

"Tottahan oli joka sana: Areena ei ole itsestäänselvyys ollenkaan. Kun sitä suunnitellaan muutenkin ajoissa, miksei myös palveluja päivitetä samalla ja paremmalla pieteetillä?"

Eräs kommentoija kertasi huonoja kokemuksiaan koko viikon ajalta.

"Maanantaina anniskeluravintolassa erittäin tyly miestarjoilija meille kaikille kolmelle naiselle, ei tervehdystä eikä kärsivällisyyttä kertoa kuoharivaihtoehdoista, ehkä raflassa alkava paneeli ahdisti mieltä. Keskiviikkona kello 13.30 kahvilan salaatit ja päivän keitto loppuneet, eikä ollut aineksia enää salaatin tekoon. Perjantaina kala-annos lohkoperunoiden kanssa pohjanoteeraus: tilaus kesti yli tunnin ja lohkoperunat niin surkeita, että käskin kokin heittää loput pakkasesta suoraan roskiin. Nyt lakki kouraan ja ensi vuoteen vähä isommalla ja palvelualttiimmalla porukalla joka raflas ja kuppilas, sillo jää kaikil parempi mieli Porist ja muute, ystävällinen palvelu ei maks mittää!"

Jatsien takia korotetut hinnat korpesivat osaa keskustelijoista.

"Ruokaravintoloissa odotusajat pitkät, hinnat nostettu jazztasolle ja laatu ei mielihyvää tuota. Illalla on pubien edessä myrtyneen näköisiä ovimiehiä, jotka pahimmillaan karkoittavat ilmeellään asiakkaat. jazzien järjestysmiehille on silti pakko antaa myönteistä palautetta hyvästä palvelusta. Ei paljon hymyilyttänyt kun osti neljä pientä keskiolutta muovisesta mukista seurueellemme Porin jokirannan lautalta. Hinta 43 eurioa, eikä kuitista tietoakaan."

Hotellipulaakin kommentoitiin

"Vaikka palveluntuottajat kuinka tahansa haluavat tuoda toisenlaista näkökulmaa esiin, onhan toki tosiasia, että Porissa eivät hotelli- tai majoituspalvelut riitä tällaiseen tapahtumaan mitenkään. Suomi-Areena olisi järkevintä järjestää ihmisten ilmoilla. Näin siihen saataisiin myös moninkertainen määrä osanottajia."

"Hotelleista puhuttaessa Hjallis oli valitettavasti aikalailla oikeassa. Koko muuta vuotta ajatellen tarjontaa on jo riittävästi, mutta laatuun voisi todellakin panostaa. Jotkut Porin hotelleista ovat kokeneet loistonsa neuvostoajalla, josta valitettavasti yhä edelleen on aistittavissa tuo karsea fiilis."

Harkimolle tuli myös vastalauseita

"Mielestäni on erittäin tärkeää, että koko valtakunnan mediassa näkyviä tapahtumia voidaan ja halutaan järjestää myös muualla kuin Helsingissä. Monilla päättävässä asemassa olevalla korostuu vain tuo Helsinki-keskeisyys ja muu maa unohdetaan, vaikka yksi tosiasia on ja pysyy; suurin osa suomalaisista elää kuitenkin muualla kuin Helsingissä tai edes pääkaupunkiseudulla."

"Mielenkiintoinen näkökulma palvelujen huonosta laadusta ja riittämättömyydestä mieheltä joka ei saanut 13 000 hengen jäähallissa palveluja toimimaan jääkiekkomatsin erä-erätaukorytmissä."

"Melko vaikea järjestää majoitus- ja ravintolakapasiteettia yhden viikon takia kannattavasti Porin kokoiseen kaupunkiin. Helsinki on ainoa kaupunki, jossa em. tarjonta on riittävä, mutta siellä SuomiAreena-formaatti hukkuisi massaan. Ei kiinnostaisi samalla lailla kuin Porissa. Ei olisi ”se” juttu. Pori on juuri sopivan kokoinen ympäristö, kaikki tapahtumapaikat ovat lähellä ja helposti saavutettavissa."

Verkkokeskustelijoilla oli ideoita tilanteen parantamiseksi.

"Aikanaan Sonispheren ajaksi Poriin ankkuroitui matkustajalaiva johon festivaalivieraat majoittuivat. Miksi samaa keinoa ei käytetä Suomi Areenan ja Pori Jazzin majoitusongelman ratkaisemiseen?"

"Otava pitäisi palauttaa hotellikäyttöön nimenomaan näiden ”parempien” vieraiden takia. Siinä olisi Raatihuoneen kellarikin vieressä. Nykyinen käyttö ei ole Otavan arvolle sopivaa, mitä lie kaupungin toimistoja käyttäjinä."

"Ruokaongelmaan on hyvä ja helppo ratkaisu: pidetään Harkimolle ruoka-annos aina valmiina ja lämpimänä. Ehkä joku puoluekaveri voi myös majoittaa hänet, kuten Vasamakin tekee Benille. Näin pienillä tempuilla saadaan Harkimo hiljaiseksi ja Suomi-areena pelastetuksi. Muut eivät tietääkseni ole valittaneet."

"Mielestäni järkevää olisi järjestää kunnon jatkuvat bussiyhteydet Rauman ja Porin välille kyseiselle viikolle, ja myös jakaa puheita kahden kaupungin väliin, näin olis enemmän ruokapaikkoja ja majoituspalveluita. Ei pitäs ol liian vaikeeta satakuntalaisen yhteistyön."


Lue myös nämä


Kommentit (8)

  • Allan

    Minusta koko Suomi Areenan saisi lakkauttaa. Ongelmat poistuisivat, eikä olisi tapahtuman järjestäjillä kustannus ongelmia. Eihän kannattamatonta toimintaa pidä väkisin jatkaa.

  • Ex porilainen

    Tämä tapahtuma on aivan oikeassa paikassa ja myös oikeaan aikaan. Onhan se tietysti järkyttävää, kun Helsingin herrat joutuvat tulemaan pieneen Poriin. Tori on harmaata ja ankeeta katsottavaa, hotellitkin huonotasoisia. On totta, että Pori voisi panostaa taloihin ja hotelleihin. Olisi töitäkin tarjolla, tietenkin sillä edellytyksellä ettei töihin palkata virolaisia.
    Mutta Suomi areena kuuluu Poriin, ei kehä kolmosen sisälle. Toki Harkimo mielellään ottaisi tästä tulevat rahat itselleen. Kehittäkää Poria ja paikallista yhteistyötä yrittäjien kanssa. Hyvän takia kannattaa uhrautua ja uudistua.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio