Mikkeliläinen yrittäjä aikoo tuoda takseja Poriin – taustalla kela-kuljetusten ongelmat

Mikkeliläinen taksiyrittäjä aikoo tuoda takseja Satakunnan kela-kuljetusten tarpeisiin.

Timo Marttila / Arkistokuva
Mikkeliläinen yrittäjä aikoo tuoda takseja Poriin – taustalla kela-kuljetusten ongelmat
Pori

Mikkeliläinen POP! Taksi aikoo tuoda arviolta 20 autoaan Poriin kela-kyytien tarpeisiin.

POP! Taksin yrittäjä Jussi Laiho kertoo, että kuljettajien rekrytointi on aloitettu Porissa.

–Vielä ei ole tehty työsopimuksia, mutta toivon mukaan ajot saataisiin käyntiin kuun lopussa. Yritämme tietenkin saada paikallisia kuljettajia. Kuljettajien tuominen muualta voi olla vain väliaikaisratkaisu, ei kannattavaa pitkällä tähtäimellä.

Porissa tänään tutustumassa ollut Laiho kertoo, että Raumalla rekrytoinnit on jo saatu tehtyä. Yrityksen 10 autoa aloittavat kela-kuljetukset mahdollisesti jo ensi viikolla.

Yrityksen aikomuksena on tarjota autoja kela-kyytien tarpeisiin muuallakin Suomessa. Satakunnassa kalustona tulee olemaan farmariautoja sekä esteettömiä autoja. 

Firman autoissa on kela-kyydeissä vaadittavat taksamittarit.

–Autoja saadaan melko lyhyellä varoitusajalla käyttöön. Eri asia on henkilöstön hankkiminen.

Mikkelissä Laihon taksiyritys työllistää kokoaikaisesti kuusi kuljettajaa. Investointi Satakuntaan on siis merkittävä.

Heinäkuun alussa tapahtuneet taksialaa koskeva lakimuutos ja kela-taksien kyydinvälityksen kilpailutus ovat aiheuttaneet takkuilua taksiliikenteeseen ympäri Suomea. Myös Satakunnassa on ollut puutetta kela-kuljetuksista.

Kela-taksit

Kela kilpailutti korvaamansa taksikyydit 1.7.2018 alkaen.

Asiakas saa korvauksen taksimatkasta vain, jos hän tilaa matkan Kelan tilausvälityskeskuksista. Tällöin hän maksaa matkastaan korkeintaan 25 euron omavastuuosuuden. Oikeuden matkaan voi saada terveydentilan tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi.

Vuonna 2017 Kela korvasi 3,3 milj. taksimatkaa. Korvauksia sai 361 000 henkilöä ja niiden kustannukset olivat 153 miljoonaa euroa.


Kommentit (11)

  • toinen nimetön

    Hei nimetön ole hyvä ja ota selvää asioista kun haluat tuoda julki mielipiteesi koska väärän tiedon levittäminen on tyhmää. Tästä kela-taksi asiasta on ollut joitakin hyviä asiallisia kirjoituksia mihin kaikkien kannattaisi tutustua niin saisi asia tietoa.

  • Nimetön

    Miksi kuljettajan tuottaminen muualta on kalliimpaa kuin paikallinen kuljettaja. Ei kannattavaa pitkällä tähtäimellä. Voin sanoa ettei ole kannattavaa yleensäkään pelkällä palkkatyövoimalla, jos kaikki lakisääteiset hoitaa. Jos vitosella tunti saa jonkun ajamaan niin sitten ehkä. Onnea yritykselle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio