testit

Mikä on tuurluittu tai fatipyssy? – Tunnetko oudot porilaiset murresanat

Miikka Pihlajamäki/SK/arkisto
Mikä on tuurluittu tai fatipyssy? – Tunnetko oudot porilaiset murresanat

Kielitaitosi saattaa riittää Porin torille, mutta todellinen haaste löytyy murretestistä.

Satakunnan Kansa

Luuletko osaavasi Porin murretta?

Jos osaat, niin tässäpä vähän vaativampi koitos. Nämä erikoisemmat murreilmaisut on poimittu Porin murteen piirin Pootoora-sanakirjasta.

Ne eivät tule vastaan ihan joka keskustelussa.

Onnea testiin!


Kommentit (16)

  • Mauri N

    Keskipohjalainen osasi vain 55 %.

  • Nimetön

    Kiva juttu lisää monipuolisesti, niin ahlaslaiset ko lavialaiset ja muun satakunnan sanat ja työlaitteet ja koneet ja värkit mukaan ihan mekkoinen ja käsityöosineen. Se vaa o vaikiaa ko muutaman sanan samaan ruutuu ja taas saa siirtää sivua, vaikeinta oli käyttö siis ruutuosion vaihtaminen , rempakkaas sitä paremmaks ni mielenkiinto paranee muillakkiin. Ps ottakaa mukaan ”vanhanSatakunnan sanasto” myös. jOs voisitte liittää kuvia kanssa. Arvuuttakaa paikkakuntien kylien kuvia mistä o jne………..

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio