”Porilainen on ylpeä siitä, että tekee asioita vaikeasti” – Kysyimme, mikä on Porin brändi

Veera Korhonen
”Porilainen on ylpeä siitä, että tekee asioita vaikeasti” – Kysyimme, mikä on Porin brändi

Marika Räty, Iniö

Jussi Rakkolainen, teksti, Veera Korhonen, kuvat

Porin kaupunki rakentaa uutta mielikuvaa itsestään.

Satakunnan Kansa kysyi, millaisia asioita ja mielikuvia liitetään Poriin ja porilaisuuteen. Mikä on Porin brändi?

Vastauksissa esille nousevat muun muassa paikallisten huumorintaju ja luonne, hyvät palvelut sekä monet tavat viettää vapaa-aikaa.

Veera Korhonen
Marika Räty, Iniö

Marika Räty, Iniö

– Sellainen takaperoinen huumorintaju. Porilainen on ylpeä siitä, että tekee asioita vaikeasti. Sitä hyödynnetään markkinoinnissa jonkin verran. Esimerkiksi Porisperen mainonnassa käytetään keljuilua ja piikittelyä. Se puhuttelee porilaisia, sanoo Marika Räty Iniöstä.

Veera Korhonen
Eero Ollila, Pori

Eero Ollila, Pori

– Uusporilaisena olen pohtinut asiaa hieman. Porilaisia pidetään vähän jäykkinä ja vaikeasti lähestyttävinä, mutta enemmän tai vähemmän luotettavina. Luotettavuutta voisi hyödyntää markkinoinnissa niin, että tehdään kerralla oikein, mutta ei jaaritella, sanoo vampulalainen Eero Ollila.

Veera Korhonen
Liisa Kauppi, Pori

Liisa Kauppi, Pori

– Kaikki tuntevat Porissa kaikki. Lisäksi täällä on kivoja kauppoja, mutta niitä voisi olla enemmänkin. Käsityöläisenä toivoisin torin ympäristöön ja kävelykadulle enemmän käsityöalan liikkeitä, sanoo porilainen Liisa Kauppi.

Veera Korhonen
Urpo Nieminen, Vampula

Urpo Nieminen, Vampula

– Pori on ihan hyvä paikka, jossa hommat toimivat. Palvelut löytyvät läheltä keskustaa. Kaupungin markkinoinnissa voisi tuoda esille sitä, että Porissa liikenne toimii, sanoo vampulalainen Urpo Nieminen.

Veera Korhonen
Sara-Sofia Kiuru, Pori

Sara-Sofia Kiuru, Pori

– Täällä on aika paljon harrastuksia, ja Porissa on hyvä asua. Ehkä Porissa olevista harrastusmahdollisuuksista pitäisi kertoa mainoksissa enemmänkin, sanoo Sara-Sofia Kiuru Porista.

Veera Korhonen
Anna Heinonen, Pori

Anna Heinonen, Pori

– Poriin tullessani en aluksi huomannut mitään eroa. Jännittävin yksittäinen asia oli se, etten tajunnut täällä olevan omaa murretta. Huomasin sen vasta, kun kaveri puhui häksäämisestä. Porin murretta hyödynnetään jo jonkin verran markkinoinnissa. En tiedä, tuleeko sitä isompiin projekteihin, mutta postikorteissa ja pienemmissä julkaisuissa sitä näkee, sanoo Anna Heinonen Porista.

Veera Korhonen
Sonja Luoma, Pori

Sonja Luoma, Pori

– Ainoa mikä tulee mieleen, on se, että Pori on yllättävän samanoloinen paikka kuin Kouvola, josta tänne muutin. Pori on mukavan pieni paikka, jossa asuminen ei ahdista, sanoo Sonja Luoma Porista.

Veera Korhonen
Veikko Helenius, Pori

Veikko Helenius, Pori

– Vähän omalaatuista sakkia täällä on, mutta kyllä tämä ihan menettelee: Kesä, kesätapahtumat, jatsit, Yyteri, hyvät harrastusmahdollisuudet, hyvät pyörätiet ympäri kaupunkia ja hyviä urheilijoita. Niitä ei kuitenkaan tuoda tarpeeksi esille. Porissa voitaisiin ottaa mallia Raumasta, jossa on positiivisempi asenne ja ilmapiiri.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • porilainen94

    Hyvä ”EN KERRO”, Porissa ei ole pakko asua jos se on niin kamalaa. Jokainen ihminen kun saa vapaasti valita oman asuinpaikkakuntansa. Pori on ihana pieni kaupunki, josta löytyy myös rohkeita erilaisia typpejä, jotka auttavat muita, ovat epäitsekkäitä ja tuovat meidän armaaseen kaupunkikuvaamme ihanan toivonpilkahduksen tulevien sukupolvien elämänasenteista – unohtamatta tietenkään porilaista ylpeyttä. Ympärillään olevat ihmiset täytyy valita huolella, jotta tämän asian huomaa.

  • Leila Tuure

    Ihmettelen, että aina yritetään tehdä sitä samaa kuin muuallakin. Porilainen lähestyy asioita negaation kautta, siis: PORI, EI HUONO. Mahdollisimman vähän tekstiä ja lopuksi kaunis kuva vaikka Mu Pori o kaunis-fb-sivuilta. Tai sitten peräti hurjasti: Älä mee Porrii jne. Lopuksi lempeämmin: Ei hassumpi paikka olla ja asua. En tiedä, ovatko malliesimerkit tarkoitettu julisteitten aihioiksi vai miksi, mutta paremmin puhuttelee, kun ajattelee, että vähempi on parempi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio