Mies loukkasi kätensä työtehtävissä – tapaturma Rauman telakalla toi syytteet neljälle

Jarno Juuti / Arkisto
Mies loukkasi kätensä työtehtävissä – tapaturma Rauman telakalla toi syytteet neljälle

Kuvituskuva.

Heikki HakolehtoRauma

Rauman telakalla huhtikuussa 2016 sattuneesta työtapaturmasta on luettu syytteet Satakunnan käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaatii jutussa neljälle henkilölle sakkorangaistuksia työturvallisuusrikoksesta.

Telakka-alueella toimivalla konepajalla työskennellyt mies loukkasi kätensä telakalta tilattua lyöntituurnaa valmistaessaan. Miehen käyttämä sorvi oli puutteellisesti suojattu. Vakavammilta vammoilta vältyttiin, koska toinen työntekijä sulki laitteen heti onnettomuuden tapahduttua.

Syytettyinä ovat miehen työnantajana toimineen konepajayrityksen toimitusjohtaja ja hänen alaisensa työnjohtaja sekä telakalla tuotantojohtajana ja työnjohtajana työskennelleet miehet.

Käräjäoikeus antaa jutussa tuomionsa myöhemmin.


Kommentit (1)

  • Vatuu myös tyåntekijällä

    Siis aina haetaan syytä johtajista ja pomoista. Eikö koskaan tule mieleen ettei alaisen pidä käynnistää laitetta ja varsinkaan työskennellä sillä jos siinä on puutteita. Mistä hitosta se tj. tietää asiasta. Saattaahan olla ettei ole nähnyt edes koko laitetta ikinä. Olisi joskus vaadittava tekijöiltäkin huolellisuutta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio