Mielipide: Tapasin ruoka-apujonossa perinnön saaneen sijoittajan – että ihminen kehtaa!

Mielipide: Tapasin ruoka-apujonossa perinnön saaneen sijoittajan – että ihminen kehtaa!

Kirjoittaja sai kuvan elintarvikkeet viimeksi ruokajakelussa.

Kävin tässä eräänä päivänä leipäjonossa, eli ruokajakelussa. Sain sieltä ihan käyttökelpoista sapuskaa, osa pakastettua säilyvyyden vuoksi (kuva).

Ruoka-apua tarjoavat tahot saavat kaupoista lahjoituksina tuotteita, joiden viimeinen käyttöpäivä on heti, sekä tuotteita, joiden parasta ennen päiväys on lähellä tai jo ohitettu. Siis sellaisia tuotteita, joita kauppojen asiakkaat eivät yleensä osta. Monet tuotteet ovat kuitenkin käyttökelpoisia, kunhan ne käytetään hetimiten.

Ruoka-apu on tarkoitettu talouksille, jotka taistelevat jokapäiväisen pärjäämisen kanssa – enemmän tai vähemmän.

Moni tulee hakemaan ruoka-apua melko uudellakin autolla. On varaa pitää hieno auto, kun ruokaa saa köyhille tarkoitetusta jakelusta maksutta.

Miten homma toimii jatkossa? Koska tilanne muuttuu sellaiseksi, että ruokaa annetaan vain niille, joilla siihen on todellinen tarve, ja miten tuo tarve osoitetaan?

Viimeksi kun olin ruokajakelussa, niin sain sieltä kuvan elintarvikkeet. Olin asiasta hyvin kiitollinen. Olen itse pitkäaikaistyötön.

Pienen matkan päässä takanani oli sijoittaja hakemassa ruoka-apua. Hän siinä keskusteli tuttavansa kanssa, jolle oli luvannut antaa vanhan televisionkin. Hänellä kuului olevan kesämökkikin.

Hän oli hiljattain saanut perinnön, johon kuului muun muassa asunto-osake. Jo aiemmin hänellä oli sijoitusasunto, ja totta kai omakin asunto. Tuon perinnöksi saamansa osakkeen hän suunnitteli niin ikään vuokraavansa. Arveli, että kun vuokratulosta vähentää vastikkeen ja verot, niin siitä vielä jää noin 300 euroa kuukaudessa käyttörahaa tai säästettävää – ei ainakaan ruokaan mene?

Olen hämmästynyt. Että ihminen kehtaa!

Enää en hämmästele sitä, että vaikka työllisyystilanteen väitetäänkin koko ajan paranevan, niin siitä huolimatta ilmaista ylijäämäruokaa hakevien jonot jatkuvasti pitenevät.

Tuo sijoittajaihminen tuskin käy töissä. Ehkä hän on eläkkeellä.

Ruokajakelu on päivisin kello 10–11.30, mikä tarkoittaa ainakin sitä, että matalapalkkaisissa päivätöissä oleva köyhä ei jakeluun pääse. Ei myöskään kovin moni opiskelija, joilla varmasti olisi usein enemmän tarvetta ruoka-apuun kuin yksittäisellä sijoittajalla.

Juhani

Pori

Tämä pitkä mielipidekirjoitus julkaistaan poikkeuksellisesti nimimerkillä.


Kommentit (26)

  • Pietu

    Edesmenneellä naapurillani oli vakava alkoholiongelma. Hän sai työttömyysturvaa ja muita sosiaalisia avustuksia. Leipäjonossa hän oli ahkerasti ja syyksi hän kertoi, että jää rahaa ryyppäämiseen!
    En minä lähtisi häntä enkä ketään muutakaan leipäjonossa olijaa arvostelemaan. Kyllä ihmisellä on iso tarve, jos on aikaa seisoskella jonossa.

  • Äiti

    On myös niitä ihmisiä jotka käyvät toisten puolesta hakemassa apuja. Esmes minä osa-aikatyössä käyvä,silloin kun pystyn, haen opiskelevalle lapselle apuja jakelusta. Omat rahani ei riitä paljonkaan tyttärelle antaa,itse ei pääse tuohon aikaan,joten miksi en voisi auttaa edes näin. Olen myös huomannut ilmiön, että ne bemari kuskit hakevat omille vanhuksilleen eväitä,luulis että ois muutama euro omalle vanhemmalle ruokaan laittaa,kun on varaa pitää autoakin 😞

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio