Suomi-Areena

Mielipide: Purjehduskenkäkö puristi, Hjallis? – Porilainen ravintoloitsija vastaa Hjallis Harkimon kritiikkiin Suomi-Areenasta

Joonas Salli
Mielipide: Purjehduskenkäkö puristi, Hjallis? – Porilainen ravintoloitsija vastaa Hjallis Harkimon kritiikkiin Suomi-Areenasta

Suomi-Areena teki tänä vuonna kävijäennätyksen. Viikon aikana tapahtumiin osallistui 74 000 kävijää, mikä on yli 10 000 henkeä enemmän kuin vuonna 2016.

Lauri Turtola

Hjallis Harkimo pohdiskeli blogissaan (Iltalehti 14.7.2017) Suomi-Areenan mahtumista Poriin. Hjalliksen mukaan alueen palvelut eivät kestä väkimäärää, ruokaa joutuu odottamaan ja hotellit ovat ala-arvoisia. En tiedä oliko Harkimo kenties noussut väärällä jalalla sängystä vai puristiko purjehduskenkää, mutta en voinut olla vastaamatta kritiikkiin.

Haluaisin minulle osoitettavan se suomalainen kaupunki, missä tapahtuma-alueen palveluissa ei ole ruuhkaa, jos alueelle tipautetaan vaikkapa 20 000 asiakasta olemassa olevien lisäksi.

Olen odottanut konsertin jälkeen tunnin taksijonossa erään ilmalalaisen virvoitusjuomahallin tolpalla. Pitäisikö siis päätellä että ne konsertit eivät enää mahdu Helsinkiin?

Turussa jouduin odottamaan ruokaa lähes tunnin ravintolassa Laske minut laiturille -tapahtuman aikana, siellä kun oli paljon turisteja. Kyllä niin harmitti, mietin että ehkä ne Tall Shipsit pitäisi sittenkin ajaa Vantaanjokeen, eihän se tapahtuma voi mahtua Turkuun. Eukonkannon MM-kisatkin olisi syytä varmaan siirtää pois Sonkajärveltä, eihän siellä ole edes Hilttonia.

Luksushotelleja Porissa ei ole. Kolmen tähden hotelleja useampi ja yksi neljän tähden, kaikki saaneet hyvät arvostelut majoitussivustoilla. En tiedä mitä Harkimo sitten kaipasi, riittävää määrää viiden tähden hotelleja viikon tarpeeseen? Hotellikapasiteetti loppuu auttamatta, sitä en kiistä, mutta ala-arvoisia?

Moni vieras yöpyy tapahtuman myös aikana kotimajoituksissa. Hostellit Vasama ja Liinamaa olivat kuulemma loppuun buukattu. Suomi-Areenan henkeen kuuluu ja sopii vastaavat järjestelyt, luksustelu taas ei.

Tapahtumaahan on nimenomaan kiitelty paikkana, jossa kaikki kulkevat tasa-arvoisina samoilla kaduilla. Tietysti jos muu ei kelpaa kuin se luksus, niin ehkä on parempi jäädä kotiin. En minäkään yksinpurjehdi kun en tykkää olla yksin.

Ruuhkattomia ravintoloita löytyy Poristakin jopa Suomi-Areenan ja Pori Jazzin aikana. Pari korttelia sivuun ja tilaa sekä valinnan varaa löytyy. Aivan ydinkeskustastakin ruokaa sai nopeasti, mutta aivan yhtä kauan se pihvi paistuu Porissa kuin Helsingissäkin, jos niitä tilaajia on kerralla monta.

Ensi kerralla suosittelen Harry varaamaan sen hotellin ajoissa jos sinne haluat tai soittelemaan tutuille. Ruokapaikkavalinnassa voin vaikka auttaa ja tulen vaikka seuraksi.

Suomi-Areena mahtuu Poriin vallan hyvin.

Lauri Turtola

Ravintoloitsija

Satakunnan Matkailu- ja Ravintolayrittäjien puheenjohtaja


Lue myös nämä


Kommentit (39)

  • olavi

    Hjallis on täysin väärässä. suomesta et löydä kaupunkia mikä ei ruuhkautuisi suuresta ihmismäärästä tämä ongelma on niin helsingissä kuin porissakin täysin sama.

  • Nimetön

    ”Tunnin odotus on aivan liikaa.Ei varmasti tullut yllätyksenä että Suomi Areena tapahtuma ruuhkauttaa ravintolat.”
    Kauankojhan Hesassa pitäisi odottaa, jos siellä olis tuollaine tapahtuma. Siellä kun aivan normaali viikonloppuna saa odottaa ainakin tuon tunnin annostaanja kaiken lisäksi palvelu sitä luokkaa etä mitä täällä
    teette!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio