Mielipide: Porin lentoliikenne on kannattamatonta luksusta ja hymyilyttää vain kaupungin johtoa

Miikka Kiminki
Mielipide: Porin lentoliikenne on kannattamatonta luksusta ja hymyilyttää vain kaupungin johtoa

Kirjoittaja ei ole kovinkaan mielissään Porin lentoliikenteestä.

Tässä taannoin uutisoitiin, kuinka Porinkin lentoliikenteestä vastaavan yhtiön Nextjetin lennoilla Helsinkiin ja Tukholmaan on ollut keskimäärin kymmenen matkustajaa per lento, vaikka koneessa olisi tilaa yli 30 matkustajalle. Koska edelliset liikennöitsijät ovat pitäneet kannattavuusrajana noin 15 matkustajaa, on vahva epäilys, ettei Nextjetkään kauan reittejä lennä, ottaen vielä huomioon yhtiön vaikeudet saada lentolupa taloudellisen tilanteen vuoksi.

Kaupungin johtoporras, etupäässä kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, on ollut yhtä hymyä lentoliikenteen jatkumisesta.

Mielestäni lentämistä ei kuitenkaan voida pitää kovin varteenotettavana matkustamismuotona etenkään sen ympäristövaikutusten takia. Niiden myötä on kestämätöntä ajatella, että jokaisessa pienemmässä kaupungissa kuten Porissa täytyisi olla omia reittilentoja.

Lisäksi lennot palvelevat pääasiassa rikkaampaa väestönosaa. Tältä väestönosalta olisikin paikallaan kysyä, onko esimerkiksi junamatka Helsinkiin liian hidas ja haitallinen bisneksille?

Kenttää voitaisiin hyödyntää ilmailuopiston opetuskäytössä, mutta kannattamattoman luksuksen tukeminen ei kerro kaupungin kyvystä katsoa asioita pitkällä tähtäimellä.

Tänä vuonna Porin tilipussi onkin keventynyt melkein 1,4 miljoonalla eurolla Nextjetin hyväksi.

Reilumpaa ja realistisempaa olisi tukea julkista liikennettä kuten juna- ja linja-autovuoroja. Nämä vuorot tulisivat enemmän tarpeeseen ja hyödyttäisivät huomattavasti useampaa ihmistä.

Jiri Mäntysalo

opiskelija

Pori


Kommentit (49)

 • Nimetön

  Kirjoittaja on täysin oikeassa, näin asia on lähes koko Satakunnan väestölle.
  Se on valtaeliitin juttu.
  Mutta asian puolustukseksi on sanottava, että lentokenttää tarvitsee/käyttää juurikin ehkä vain sellaiset ihmiset jotka pitävät seudun vielä asuttuna.
  Niinpä toivotankin kirjoittajalle hyviä opintoviikkoja ja nopeaa valmistumista yhteiskunnan tuottavaksi osaksi. Tulevaisuudessa, urakehityksestä riippuen, ääni saattaa vielä muuttua kellossa, ikäänkuin suomut pudota silmistä.

 • p.ori

  On hyvä, että bisnes saa lentoyhteyden Hesaan ja Eurooppaan. Juna- ja varsinkin bussiyhteydet heikentyvät vuosi vuodelta. Lisää supistuksia on tulossa. Lisäksi 2- tie on savolaisen mökkitien tasolla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio