Metsästäjät aikovat käydä Riistakeskuksen päätöksen läpi lakimiehen kanssa ennen päätöstä jatkotoimista – "Alle sadan metrin päässä asunnoista käyneistä susista tehtiin reilun vuoden aikana 140 havaintoa"

Hanna Laasanen/Arkisto
Metsästäjät aikovat käydä Riistakeskuksen päätöksen läpi lakimiehen kanssa ennen päätöstä jatkotoimista – "Alle sadan metrin päässä asunnoista käyneistä susista tehtiin reilun vuoden aikana 140 havaintoa"

Pertti Vuorinen ja Jari Kallio kertoivat helmikuun alussa Satakunnan Kansalle metsästäjien suunnitelmista luopua suurriistavirka-avun antamisesta.

Harri VallinKöyliö ja Huittinen

Riistakeskuksen päätös hylätä poikkeuslupahakemus kolmen suden kaatamisesta ei tullut Köyliön–Huittisten–Alastaron susireviirin alueen metsästäjille yllätyksenä.

–Se oli aikalailla odotettu päätös SRVA-kohun jälkeen. Jos lupa olisi myönnetty, olisi varmaankin väitetty, että se myönnettiin painostuksen vuoksi, sanoo alueen aiempien susijahtien jahtipäällikkönä toiminut Jari Kallio.

Satakunnan Kansa kertoi 3. helmikuuta alueen metsästäjien suunnitelmista luopua SRVA-toiminnasta, eli poliisille annettavasta suurriistavirka-avusta, sen jälkeen, kun Riistakeskus oli hylännyt metsästäjien aiemman susilupahakemuksen. Metsästäjien suunnitelmia kummeksuttiin niin Riistakeskuksessa kuin Poliisihallituksessakin, mistä Satakunnan Kansa kertoi 6. helmikuuta.

Kallio uskoo, että alueen metsästäjät kokoontuvat palaveriin Riistakeskuksen päätöksen tiimoilta lähiaikoina.

–Otamme siihen varmaankin mukaan Metsästäjäliiton, joka on lupaillut lakimiespalvelua. Lakimies saa tavata lupapäätöksen läpi. Katsotaan sitten sen jälkeen, valitetaanko päätöksestä hallinto-oikeuteen, vai mitä tehdään, Kallio sanoo.

–Tuntuu siltä, että lupien myöntämisperusteet vaihtuvat joka kerta, hän jatkaa.

Susireviirin alueella tehtiin Kallion mukaan 1. tammikuuta 2017 – 18. helmikuuta 2018 kaikkiaan 370 susihavaintoa. Niistä 185 oli hänen mukaansa jälki- ja 58 näköhavaintoja. Riistakamerakuviin sudet tallentuivat Kallion mukaan 99 kertaa.

–Alle sadan metrin päässä asunnoista käyneistä susista tehtiin reilun vuoden aikana 140 havaintoa. Niistä 21 tapauksessa asukas näki suden, Kallio listaa.


Lue myös nämä


Kommentit (8)

  • Kallista on

    Matti T. Sievistä, hyvin kirjoitettu. Jonkun pitäisi jo kertoa nämä vastuuasiat koska nyt mennään jo isolla riskillä. Susi ei enää pelkää ihmistä.

  • Canis lupus

    Iso kiitos riistakeskukselle järkevästä päätöksestä. Susi on erittäin uhanalainen eläin meillä täällä Suomessa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio