Metelöintiä, roskaamista ja päihteitä – Poliisi huolissaan nuorison jatkuvasta häiriökäyttäytymisestä kirkon pihapiirissä Raumalla

Metelöintiä, roskaamista ja päihteitä – Poliisi huolissaan nuorison jatkuvasta häiriökäyttäytymisestä kirkon pihapiirissä Raumalla

Poliisi on huolissaan nuorten häiriökäyttäytymisestä Raumalla.

Tomi TuomiRauma

Poliisi on huolissaan nuorten häiriökäyttäytymisestä Raumalla. Poliisi on saanut useita ilmoituksia nuorten häiritsevästä käyttäytymisestä Rauman Pyhän Ristin kirkon pihamaalta lähiaikoina. Poliisi on käynyt tarvittaessa paikalla ohjeistamassa nuoria neuvoin ja kehotuksin, mutta myös poistanut paikalta henkilöitä.

Poliisi muistuttaa, että kokoontuminen alueella on sallittua, kunhan nuoret eivät aiheuta toiminnallaan häiriötä muille.

Poliisin mukaan kirkon pihamaalle kerääntyy kymmenittäin nuoria. Joidenkin nuorten keskuudessa on esiintynyt nuorten keskinäistä kahnausta, metelöintiä, roskaamista sekä erilaisten paperien polttamista. Myös spray-maalia on käytetty esineiden maalaamiseen. Osalla nuorista epäillään olleen hallussaan myös päihteitä. Tällainen toiminta on laitonta ja poliisi voi asiassa antaa rangaistuksena muun muassa sakkoa ja tehdä lastensuojeluilmoituksen Rauman sosiaalitoimen lastensuojeluun.

Poliisi toivoo nuorten miettivän omaa toimintaansa yleisillä paikoilla ja pyytää nuorten vanhempia keskustelemaan asiasta kotona.

Häiriökäyttäytymisestä aiheutuvat hätäkeskussoitot voivat myös haitata kiireellisimpiä soittoja ja avun tarvetta. Poliisille voi tehdä myös valvontapyynnön hätäkeskussoiton sijaan. Valvontapyynnöt tulee tehdä sähköpostiosoitteeseen palaute.lounais-suomi@poliisi.fi.


Kommentit (1)

  • Suvaitsevaisuutta toivotaan

    Nuoruuteen kuuluu muutakin kuin raamatun lukemista, hauskaakin täytyy pitää.
    Kirkon pitää ymmärtää myös nuoria jäseniään.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio