Merikarvian juhlavauva saamassa iloisen "riesan" kymmeneksi vuodeksi – jokaiselle vauvaperheelle saattaa olla luvassa tuhatlappunen

Pasi Leino
Merikarvian juhlavauva saamassa iloisen "riesan" kymmeneksi vuodeksi – jokaiselle vauvaperheelle saattaa olla luvassa tuhatlappunen

Merikarvian "kummilasta" suunnitellaan palkittavaksi muun muassa harrastusta tukevalla tavalla. Saisiko pikkujalka ensimmäiset luistimet nelivuotislahjaksi?

Ville HammarbergPori

Merikarvian kunnanhallitus aikoo ensi viikolla päättää 150 vuotta -juhlavuoden ensimmäisen vauvan huomioimisesta. Paljon puhuttujen "peitonheilutustalkoiden" jäljiltä syntyvä vauva suunnitellaan huomioitavaksi vuosittain kasvamista, kehittymistä ja harrastamista tukevalla tavalla 10 vuoden ajan. Lapsesta tulisi siis eräänlainen Merikarvian kummipoika tai kummityttö aina vuoteen 2028.

Vaikka vain yhdestä vauvasta tulisi koko kylän kulti, ei myöhemminkään syntyvien vauvojen vanhemmilla ole suremista. Kunnanhallitukselle nimittäin esitetään, että joka ainut vuonna 2018 syntyvä vauva saisi kunnan perinteisen vauvarahan kaksinkertaisena. Tämä merkitsisi jokaiselle vauvakodille kokonaista tuhatlappusta.


Kommentit (1)

  • Verottaja

    Toivottavasti kunta muistaa myös pyytää verokortin ja suorittaa ennakonpidätyksen.
    VERO.fi kirjoittaa:
    Jos kunnan maksama suoritus on kuitenkin saatu pelkästään sillä perusteella, että henkilö asuu kunnassa tai tulee kunnan asukkaaksi, kyseessä ei ole verovapaa stipendi tai muu apuraha. Tällaisia suorituksia ovat esimerkiksi kunnan uusien asukkaiden houkuttelemiseksi maksamat muuttorahat. Myös kunnan myöntämä vauvaraha on TVL 29 §:ssä ja TVL 61 §:ssä tarkoitettu veronalainen ansiotulo. Korvauksen saaminen riippuu vanhempien omista valinnoista ja toiminnasta, koska vauvaraha maksetaan vastasyntyneen lapsen vanhemmille siitä hyvästä, että he saavat lapsen asuessaan kyseisen kunnan alueella. Vauvarahaa ei siten voida pitää vastikkeettomasti saatuna lahjana.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio