Merikarvia

Merikarvian Pikku-Tupakin saareen ei saa rakentaa mökkiä menettelytapavirheen vuoksi. Lisäksi saari on luonnonsuojelualuetta, mikä vaatisi lausunnon ely-keskukselta.

Merikarvian kunta myönsi aikoinaan 22. joulukuuta vuonna 2015 Kimmo ja Sirkka Puolitaipaleelle rakennusluvan 25 neliömetrin suuruisen vapaa-ajanasunnon rakentamiseen Merikarvian kunnan Pikku-Tupakin saaressa Ouran saaristossa sijaitsevalle kiinteistölle.

Päätöksellä oli lisäksi myönnetty vähäinen poikkeaminen rantayleiskaavamääräyksestä.

Turun hallinto-oikeus on Varsinais-Suomen ely-keskuksen kantelusta poistanut silloisen kunnan rakennustarkastajan tekemän päätöksen.

Kimmo ja Sirkka Puolitaival valittivat hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka 27. kesäkuuta 2018 päätti hylätä valituksen. Näin hallinto-oikeuden aikaisempi päätös pysyy voimassa.

Kunnalta ei ole pyydetty, eikä kunta ole antanut lausuntoa korkeimmalle hallinto-oikeudelle asiassa. Perusteluna korkein hallinto-oikeus toteaa, että asian käsittelyssä on tapahtunut menettelytapavirhe, eli kunnan olisi pitänyt pyytää asiassa ELY-keskuksen lausunto.

Kimmo Puolitaival on Merikarvian kunnanjohtaja.


Kommentit (9)

  • Nimetön

    Minkä vuoksi kunnanjohtaja edes kehtaa pyrkiä rakentamaan luonnosuojelualeelle? Mitä etuoikeuksia hänellä voisi olla? Olen aivan varma että halusi vain näyttää valtaansa! Jos olisin hän, laittaisin nyt pääni pensaaseen ja häpeisin syvästi! ! ! !

  • Nimetön

    ”Kyllä kunnan päättäjät tekivät varsinaisen emämunauksen valitessaan uuden kunnanjohtajan. Harmi että uskonsuunta ratkaisi asian, kunnan alasajo on jo alkanut. Enää ei tule sijoituksia yritysystävällisenä kuntana ei muutenkaan!”
    Uskonsuunta voi vaikuttaa muihinkin päätöksiin kunnassa että kannattaa pitää silmät ja korvat auki.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio