Majakan huutokauppameklarin liiketoimintakielto kumottiin – hovioikeus sovitteli poikkeuksellisesti myös vahingonkorvauksia

Harri AaltoPori

Vaasan hovioikeus on kumonnut antiikki- ja kirpputorikauppaa Porissa Majakka-liikenimellä harjoittaneen huutokauppameklarin (s. 1955) neljän vuoden liiketoimintakiellon. Syyttäjä luopui liiketoimintakieltovaatimuksestaan hovioikeuskäsittelyn aikana.

Hovioikeus myös alensi yrittäjän korvausvelvollisuutta Majakan hallikiinteistöt omistaneen Awake Oy:n konkurssipesälle. Yrittäjä oli yhtiön hallituksen ainoa varsinainen jäsen. Awake asetettiin konkurssiin kesällä 2011.

Satakunnan käräjäoikeus määräsi tuomitun maksamaan konkurssipesälle 38 500 euroa, mutta hovioikeus arvioi kohtuulliseksi alentaa korvauksen 10 000 euroon.

Hovioikeuden mukaan on sinänsä poikkeuksellista, että korvausta tahallisella rikoksella aiheutetusta vahingosta sovitellaan. Päätöksen mukaan tässä yksittäistapauksessa siihen oli kuitenkin erityisiä syitä. Hovioikeus viittaa ex-yrittäjän henkilökohtaisiin oloihin ja taloudelliseen asemaan.

Käräjäoikeus tuomitsi yrittäjän viime syksynä kirjanpitorikoksesta ja velkojansuosinnasta 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Yrittäjä valitti alun perin myös tästä rangaistuksesta, mutta perutti myöhemmin tämän osa valituksestaan.


Kommentit (1)

  • Pekka

    Kyllä on oikeudelta hieno päätös kun kierrättää ihmisten romuja ja siitä yrittää bisnestä tehdä ei käytetyn tavaran myynti käy enää kuin puoli ilmaiseksi hatunnosto oikeudelle !

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio