Luvialainen käsityö palkittiin venemessuilla – Barchetta 26 on vuoden moottorivene

Miikka Karisjoen rakentama moderni puuvene Barchetta 26 Open Cruiser valittiin Helsingin venemessuilla vuoden moottoriveneeksi avoveneiden luokassa.

Messukeskus
Luvialainen käsityö palkittiin venemessuilla – Barchetta 26 on vuoden moottorivene

Moderni puuvene Barchetta keräsi runsaasti ihailua Helsingin venemessuilla.

Tomi TuomiHelsinki

– Pikkuhiljaa alan vasta tajuamaan mistä on kyse. Moni isompikaan venevalmistaja ei koskaan saa tällaista tunnustusta, Miikka Karisjoki huokaa.

Luvia Boatsin yrittäjän suunnittelema moderni puuvene Barchetta 26 Open Cruiser valittiin Helsingin venemessuilla keskiviikkona vuoden moottoriveneeksi avoveneiden sarjassa. Karisjoen lisäksi veneen kansirakenteiden suunnittelussa on ollut mukana Aslak Siimes. Messuilla Karisjoki sai kuulla hämmästelyjä siitä, missä päin Italiaa tällaisia vielä rakennetaan. Vastaus saattaa yllättää, sillä voittajaveneen rakentaminen on tapahtunut Luvialla.

– Suomalaisuus, helppohoitoisuus ja käsityö ovat ne jutut, joita haluan painottaa veneestä kysyttäessä, Karisjoki sanoo.

Messukeskus

Kauniista ulkomuodostaan huolimatta Barchetta 26 on suunniteltu ajettavaksi merellä.

– Ei tämä ole vain kivannäköinen ”day cruiser”. Arvostan valintaa todella paljon, sillä tämä ei ollut mikään veneiden missikisa. Valinnan tekivät alan ammattilaiset ja ammattitaitoiset median edustajat, Karisjoki sanoo.

Veneen varusteluista löytyy muun muassa vesivessa ja kaksi hyttiä. Makuupaikkoja on neljälle hengelle.

Karisjoki aloitti voittajaveneen prototyypin rakentamisen vuosi sitten. Nyt voittajavene on jo myyntikunnossa ja sopimus jälleenmyyjän kanssa on tehty.

Messukeskus

Karisjoki oli saanut kehuja käsityönä rakentamistaan veneistä jo aiemmin. Uusien mallien tuotannon hän aloitti jo vuonna 2009, mutta voittajaveneen juuret ovat jopa tätä pidemmällä.

– Tämän veneen rakenteella olevia veneitä olen testannut jo vuodesta 2000 asti, Karisjoki sanoo.

Luvialaisen aiempi vene, Barchetta 27 keräsi alan messuilla runsaasti kehuja, mutta kunnollisia myyntituloksia se ei saavuttanut.

– Tämä on edeltäjäänsä enemmän retroveneen näköinen ja italialaistyylinen muotoilu näkyy vahvemmin.

– Nyt tullut voitto on tunnustus laadusta ja auttaa varmasti myös myynnissä. Kauppoja veneistä on jo tehty, onnellinen yrittäjä päättää.


Kommentit (9)

  • Kalle Lanamäki

    Olen veneillyt merellä 12-vuotiaasta asti jolloin sain ensimmäisen veneeni. Aina olen kaivannut ja ihaillut Riva veneitä, jollaisessa ajoin ensi kerran 1955 Sarnen-järvellä Sveitsissä. Nyt on mahdollista saada yhtä kaunis vene, joka vielä soveltuu meidän vesille, mitä aito Riva harvana päivänä tekisi. Onnea Miika!!

  • Esko

    Nyt on hieno komea vene!! Oikea silmänkääntäjä!
    Toivottavasti menestyy, olisi täysin ansaittua.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös