Ville HammarbergPori

Venatorin tehtaan lopettaminen on niin kova isku Porin kaupungille, että sen vaikutukset on otettava huomioon tulevissa budjettivalmisteluissa.

Kaupungin talousyksikön päällikön Tuomas Hatanpään mukaan tehdas on ollut vähän omistajasta ja vuodesta riippuen yksi parhaita yhteisöveronmaksajia, vaikka yhtiön toimintaan on mahtunut heikkojakin aikoja. Niin ikään yhtiö on maksanut kiinteistöveroa.

Hatanpään mukaan karkealla laskennalla voidaan todeta, että yhtiön jääminen pois merkitsee kaupungin verotulojen putoamista miljoonalla eurolla.

Yhtiön työntekijöiden maksamat verot saattavat nousta miljooniin euroihin.

–Tehtaan suora vaikutus voi tehdä jopa prosentin loven kaupungin verotuloihin jollain aikavälillä, sanoo Hatanpää, mutta ei lähde laskemaan seurannaisvaikutuksia, jotka voivat nousta vaikuttaviin summiin.

Venator on käyttänyt kuljetuksiinsa Porin satamaa, jonka kautta kulkeneita tonneja on ollut tehtaan toimiessa noin 500 000.

Tehdas on ollut myös Pori Energian ja Porin Veden asiakas.

Porin Vedelle teollisuusyksikkö on lukeutunut normaaliksi vedenkäyttäjäksi.

–Tehtaalla on ollut myös oma vedenottamo, muistuttaa Porin Veden johtaja Ilkka Mikkola.

Pori Energia Oy:n toimitusjohtaja Matti Rintanen luonnehtii Venatoria "normaaliksi teolliseksi sähköverkkoasiakkaaksi". Porin Prosessivoima Oy:llä on tehtaan kupeessa voimala, jonka tuottamalle energialle Venator on ollut asiakkaana.


Lue myös nämä


Kommentit (30)

  • Nimetön

    Mitä Luukkonen nyt oikein itkee? Itse ollut näyttämässä mallia miten Miten Meri-Poria ajetaan alas lopettamalla kouluja, Lukio, lääkärinpalvelut Kaanaasta(säästö alle 20.000eur/vuosi), ambulanssi yöajaksi, lastentarhoja jne. Nyt Venator ottaa mallia. Tämä olkoon Porin päättäjille opiksi ja ojennukseksi.

    Onneksi rakennetaan hieno risteys, pääsee purkukuormat kulkemaan sujuvasti!

  • Nimetön

    Turha tästä on Luukkosta syyttää, asiat päätetään ylemmillä tasoilla, ja sitten ne toteutetaan. Ei siinä mielipide taida vaikuttaa. Ikävä uutinen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio