Lentävät oksat ja kaatuvat puut katkoivat sähköjä eri puolilla Satakuntaa

Piia KoskiahdeSatakunta

Voimakas etelätuuli katkoi sähköjä eri puolilla Satakuntaa pitkin keskiviikkoa. Ilman sähköjä oli eri yhtiöiden asiakkaita muutamasta kymmenestä useampaan sataan kerrallaan.

Katkokset olivat enimmäkseen lyhyitä. Pisimmät kestivät tunnista kahteen.

Valtatie 2:lla oli illalla hätkähdyttävä tilanne, kun tien varren katuvalot sammuivat yhtä aikaa kymmenen kilometrin matkalla Nakkilassa ja Uvilassa.

– Ensimmäinen katko oli aamukuudelta, kun kuusi kaatui sähkölinjalle. Ilman sähköä jäi Kellahti ja osa Ahlaista. Päivällä käytiin irrottamassa oksa Tahkoluodossa syväsataman muuntajasta. Vähälläraumalla oli pieni katkos iltapäivällä. Illalla hajosi muuntaja, ja ilman sähköä oli asiakkaita Pietniemessä, Uudessaniityssä ja Viasvedellä, luetteli päivystävä mestari Olli Björkqvist Pori Energiasta päivän tapahtumia hieman ennen iltakahdeksaa.

Kellahdella ja Ahlaisissa oli aamulla ilman sähköä enimmillään 1 586 asiakasta.

Länsi-Porissa sijainnut muuntaja hajosi noin kello 17.33, ja sähköt menivät noin 700 taloudesta. Kaikille kulki sähkö taas normaalisti kello 19.05.

Iltayhdeksältä oli ilman sähköä 175 asiakasta Pohjois-Porissa.

Verkkojohtaja Juho Jussila kertoi iltakahdeksalta, että Vakka-Suomen Voiman asiakkaita jäi ilman sähköä päivän mittaan Eurassa, Uudessakaupungissa, Laitilassa ja Pyhärannassa. Siihen mennessä katkoista oli kärsinyt noin 1 500 yhtiön asiakasta.

– Ensimmäiset sähkökatkot olivat ennen aamuseitsemää, iltapäivällä oli pari aluetta samaan aikaan ja illalla myös pari yhtä aikaa. Sähköt saatiin takaisin tunnissa parissa. Laajin katkos oli Laitilassa Samppanummen teollisuusalueella, missä useat yritykset jäivät ilman sähköä.

Tietoja sähkökatkoista löydät täältä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös