Laura Huhtasaari ensimmäisenä puhujana kovan oikeistolinjan tapahtumassa

Laura Huhtasaari ensimmäisenä puhujana kovan oikeistolinjan tapahtumassa

Kansanedustaja Huhtasaaren puhetta mainostetaan näyttävästi Itsenäinen Suomi 2015 -tapahtuman Facebook-sivulla. Kuva on kuvakaappaus.

Ville Hammarberg, Ilona KoskimäkiPori

Porilaiskansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) on ohjelman mukaan ensimmäisenä puhujana Helsingissä Kansalaistorilla itsenäisyyspäivänä järjestettävässä Itsenäinen Suomi -tapahtumassa. Tapahtumasta on määrä siirtyä 612-soihtukulkueen aloituspaikalle.

Samaisessa tapahtumassa aiotaan lukea muun muassa rasistisen Mitä Vittua -lehden päätoimittaja Ilja Janitskinin kirjeterveiset.

Musiikkina tilaisuudessa kuullaan muun muassa metalliyhtye Stormheitia, joka edustaa National Socialist Black Metal -koulukuntaa eli kansallissosialistista Black Metal -musiikkia.

Tapahtuman toisena porilaisedustajana ohjelmassa on ipu-puolueen Petteri Evilampi.

Huhtasaari kertoo Satakunnan Kansalle, että lähti puhujaksi tapahtumaan itsenäisyyspuolueen Evilammen pyynnöstä, eikä hänellä ole kytköksiä kansallissosialisteihin.

Lupautuessaan mukaan hän ei vielä tiennyt, ketä muita tapahtumassa tulisi esiintymään. Hän myös sai tietää vasta äskettäin, kuka Mitä Vittua -lehden Ilja Janitskin on.

Huhtasaari puhuu noin viisi minuuttia Suomen itsenäisyydestä. Hänen ymmärtääkseen tapahtuma pyrkii rauhanomaisuuteen.

– Minähän menen vaikka vasemmistoanarkistien tilaisuuteen puhumaan, jos saan puhua siellä itsenäisestä Suomesta tai jostain muusta minulle tärkeästä aiheesta, Huhtasaari sanoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio