Lapset laitettiin ”kostopotkimaan” porilaisessa päiväkodissa

Joonas Salli/SK/Arkisto
Lapset laitettiin ”kostopotkimaan” porilaisessa päiväkodissa

Porin varhaiskasvatuksessa selvitellään väitteitä potkimisesta.

Ville HammarbergPori

Porin varhaiskasvatus selvittää outoa tapahtumaketjua Länsi-Porissa sijaitsevasta päiväkodista. Päiväkodissa noin 5 –6 vuotias lapsi oli potkaissut toista lasta. Tilanteeseen puuttunut aikuinen oli kehottanut potkun saanutta lasta potkaisemaan alkuperäistä potkijaa takaisin, jotta tämä tietää miltä potkiminen tuntuu. On mahdollista, että ”kostopotkimiseen” on osallistunut useampikin lapsi.

– Tämän suuntaista on ilmeisesti tapahtunut. Pidämme maanantaina kuulemistilaisuuden, kertoo Porin sivistysjohtaja Jari Leinonen. Leinonen myöntää olevan mahdollista, että potkimiseen on osallistunut useampikin lapsi.

– Tämä vielä epäselvää minullekin, toteaa Leinonen.

Leinosen mukaan näyttää siltä, että joku aikuinen on syyllistynyt ylilyöntiin.

– On näytetty miltä tuntuu joutua potkituksi. Tämä ei ehdottomasti kuulu kasvatusmetodeihin. Aikuiselta ei saa tällaisessa tapauksessa palaa pinna. Jos tapahtumaketju on ollut kuvatunlainen, pidän sitä käsittämättömänä.

Leinonen ei ole vielä puhunut lasten vanhempien kanssa, mutta hänellä on käsitys, etteivät lapset saaneet fyysisiä vammoja.

– Henkiset traumat ovat tietenkin toinen juttu. Ei vielä tiedetä, miten lapset ovat asian kokeneet.

Jos päiväkodissa on tapahtunut epäillyn kaltainen tapahtumaketju, siitä seuraa Leinosen mukaan ilman muuta sanktio aikuiselle työntekijälle.

– Varoitus on vähin toimenpide.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Lehden saaman vinkin mukaan päiväkodissa olisi ollut meneillään ”karhu nukkuu” -leikki.

Leikissä yksi lapsista menee kontilleen, kasvot lattiaan ja muut kävelevät piirissä ympärillä laulaen laulua ”karhu nukkuu, karhu nukkuu talvipesässänsä”. EIPÄS NUKUKAAN -kohdassa ”karhu” ponkaisee ylös ja yrittää saada muita kiinni uudeksi karhuksi.

Länsi-Porin tapaus olisi tapahtumaketju lähtenyt liikkeelle erään lapsista potkaistua karhua. Potkija olisi laitettu itse uudeksi karhuksi, johon on kohdistettu tönimistä tai potkimista.


Lue myös nämä


Lue myös