Lahjaksi saatu minipossu Nasu painaa nyt 104 kiloa ja söi isäntänsä pleikkariohjaimen – Katso video!

Pistoolin perhe sai lahjoituksena uuden minipossun, kun entinen Pekoni-possu jäi auton alle. Nasu on ollut perheessä nyt nelisen kuukautta ja oppinut seuraamaan ihmistä. Vaikka Nasu on minipossu, se ei ole kovin ”mini”.

Miikka Kiminki/SK
Lahjaksi saatu minipossu Nasu painaa nyt 104 kiloa ja söi isäntänsä pleikkariohjaimen – Katso video!

Neve Pistool viettää pian 3-vuotissyntymäpäiväänsä ja olisi halunnut ottaa Nasun mukaan synttäreille. Minipossu viihtyy kuitenkin paremmin ulkosalla ja navetassa.

Ilona KoskimäkiNakkila

Jahas, tuhkaämpäri, voisiko sen kenties syödä, näyttää minipossu Nasu ajattelevan, kun se kulkee pitkin lumista pihaa ja nuuskuttaa kärsällään kaikkea, mikä eteen tulee.

Possun elämän tärkein henkilö on tällä hetkellä Ville Pistool, sillä hänellä on kädessään sininen paketti. Siinä on vaniljavohveleita, Nasun herkkua.

Mutta Nasulla on muitakin herkkuja.

Viimeksi se on pistellyt poskeensa tuliterän Playstation 4:n Darth Vader -ohjaimen. Se tapahtui, kun Pistool jätti possun ja pleikkarin 20 sekunniksi yksin olohuoneeseen.

– Sen jälkeen kyllä keskustelimme hieman Nasun kanssa.

Katso videolta, millaista on Nasun elämä:

 

Tällä hetkellä 104 kiloa painava ja noin kahdeksan kuukauden ikäinen Nasu on kenties valtakunnan tunnetuin minipossu.

Kaikki alkoi ikävästä tapauksesta lokakuussa 2016. Pistoolin perheessä pari kuukautta asustellut minipossu Pekoni jäi auton alle. Hanna ja Ville Pistoolin 2-vuotias Neve -tytär ja possu olivat olleet parhaita kavereita.

Ville Pistool kertoi tapahtuneesta Facebookissa ja tarina sai siivet. Sitä jaettiin paljon sosiaalisessa mediassa ja tapahtumasta uutisoivat Satakunnan Kansan lisäksi muun muassa Iltalehti ja Aamulehti. Pekonin surullinen kohtalo tavoitti myös Peikonrinteen pieneläintilaa pitävät Kati ja Jarkko Jalosen. He päättivät lahjoittaa Pistoolin perheelle uuden urospossun.

Kari Mankonen/SK/Arkisto
Kun Nasu saapui Pistoolin perheeseen lokakuussa 2016, se oli niin pikkuruinen, että Ville Pistool nosti sen helposti syliinsä. Nyt jötkälettä ei enää niin vaan nostella, kun elopaino on kivunnut yli 100 kilon.

Kun Nasu saapui Pistoolin perheeseen lokakuussa 2016, se oli niin pikkuruinen, että Ville Pistool nosti sen helposti syliinsä. Nyt jötkälettä ei enää niin vaan nostella, kun elopaino on kivunnut yli 100 kilon.

Nasu, alkuperäiseltä nimeltään herra Snellman, on minipossun ja villasian risteytys. Se, että siitä on kasvanut muutamassa kuukaudessa yli 100-kiloinen jötkäle, ei ollut varsinainen yllätys, sillä varsinkaan Nasun kaltaisen hybridipossun lopullista kokoa ei voi ennustaa etukäteen. Koko ei haittaa, sillä Nasu viihtyy navetassa ja ulkotarhassaan.

Villasioilla on kunnon karva, joka on kiharainen. Nasullakin on ruskea turkki ja siivot harjakset niskassa.

Onpa sitä luultu villisiaksikin. Kerran lenkillä Nasu hilpaisi metsään. Hetken päästä sieltä kuului julmettu noituminen ja oven paukaus.

Metsäkoneen kuljettaja oli mennyt turvaan koneen hyttiin, kun innokas sika oli rymistellyt suoraan kohti. Kun Pistool tuli paikalle, Nasu pisteli parhaillaan poskeensa miehen eväitä.

Miikka Kiminki/SK
Koko perhe käy Nasun kanssa lenkillä. Se on opetettu seuraamaan ihmistä, mutta välillä se saattaa ottaa spurtin yllättävään suuntaan.

Koko perhe käy Nasun kanssa lenkillä. Se on opetettu seuraamaan ihmistä, mutta välillä se saattaa ottaa spurtin yllättävään suuntaan.

Entisen possun Pekonin yliajaja ei koskaan selvinnyt, vaikka vinkkejä tulvi. Kaikki osoittautuivat perättömiksi.

Nyt on kuitenkin jo siirrytty eteenpäin ja 3-vuotissyntymäpäiviään pian viettävä Neve on ystävystynyt myös Nasun kanssa.

Kun toimittaja yrittää kysyä Ville Pistoolilta, mitä Nasu ja Neve tekevät keskenään, kuuluu viereisestä huoneesta tytön jämäkkä huuto:

– Tappelee!

– Se on taivaan tosi, vahvistaa Ville Pistool.

Kärhämää syntyy muun muassa barbeista. Neven barbit lähtevät helposti possun matkaan, vaikka sillä olisi ulkona omakin barbi, jota retuuttaa.

Hiekkalaatikolla kaksikko kuitenkin leikkii sovussa, mitä nyt Nasu on keksinyt, että Neven pipo on kiva varastaa suoraan hänen päästää.

Nasu on hankkinut itselleen myös eläinkaverin. Sian adoptoima kulkukissa on nyt Pistoolin perheen uusin jäsen. Sen nimi on Börje.

Minipossun lempipuuha on tonkiminen

Minipossu elää noin 10–15 vuotta.

Minipossu jää tavallisesti 20 – 60-kiloiseksi. Tavallinen sika voi kasvaa 300–500 kiloiseksi.

Parhaat olosuhteet minipossulle ovat maalaismaiset. Sialla on tarve tonkia.

Possu ulkoilee mielellään. Talvella se viihtyy vaikkapa tallissa ja muutoin voi olla ulkona ympäri vuorokauden, kunhan käytettävissä on sääsuoja.

Nukkumapaikan pitää olla lämmin ja suojaisa.

Minipossu viihtyy usein myös muiden eläinten kanssa. Nasulla on kissakaveri Börje.

Perushoitoon kuuluu sorkkien ja karjun torahampaiden lyhennys tarvittaessa, rokottaminen ja loishäädöt.

Minisika syö niille tarkoitettua rehua tai kotiruokaa.

Sialla ei ole luonnostaan halua miellyttää ihmistä, kuten koirilla.


Kommentit (3)

  • Kuri se olla pitää.

    Erityispropsit Karman kruunusta hiekkalaatikossa!

  • Nimetön

    Sika on vaarallinen eläin jos sen päässä jokin niksahtaa, vihainen iso koirakin on silloin ainoastaan hidaste, sian hampaat sekä puruvoima on kova, lisäksi raatelee heiluttamalla päätään edestakaisin kun saa otteen, joten ei kannata ärsyttää, eikä päästää koiraa sitä ahdistelemaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös