Lähi-Tapiola tuplaa Satakunnassa sijoitusomaisuutensa – 50 miljoonaa euroa käytettäväksi asuntoihin, kiinteistöihin ja kasvuyrityksiin

Veli-Jukka Mustajärvi
Lähi-Tapiola tuplaa Satakunnassa sijoitusomaisuutensa – 50 miljoonaa euroa käytettäväksi asuntoihin, kiinteistöihin ja kasvuyrityksiin

Lähi-Tapiola siirtää heinäkuun alussa asiakkaidensa liikennevakuutukset 20 alueyhtiöönsä.

Harri AaltoPori

Satakuntaan siirtyy heinäkuun alussa noin 50 miljoonaa euroa uutta sijoitusomaisuutta, kun Lähi-Tapiola Satakunta saa konkreettisesti haltuunsa oman alueensa liikennevakuutuskannan.

Operaatio on yksi osa Lähi-Tapiola Keskinäisen Vakuutusyhtiön suurta sijoitusomaisuuden hajautusta. Yhtiö siirtää pääkaupunkiseudulta jopa 1,6 miljardin euron suuruisen sijoitusomaisuuden maakunnissa toimiviin 20 alueyhtiöönsä.

Lähi-Tapiola Satakunnan toimitusjohtaja Asko Lammela sanoo, että kyse on taloudellisesti erittäin merkittävästä panostuksesta maakunnan talouteen. Käytännössä alueyhtiön sijoitusvarallisuus kaksinkertaistuu, ja näin sen rooli paikallisessa taloudessa kasvaa.

Toimitusjohtaja Lammela sanoo, että alueyhtiön hallitus saa nyt pohdittavakseen, miten uudella merkittävällä sijoitusomaisuudella voidaan hyödyntää paikallista talouselämää. Ratkaisuja ei ole vielä tehty, mutta suuntaviivat ovat selviä.

–Käytämme uutta sijoitusomaisuuttamme paikallisesti esimerkiksi asunto- ja kiinteistösijoituksiin sekä esimerkiksi kasvuyritysten rahoittamiseen. Aloitamme sopivien kohteiden etsimisen välittömästi, Lammela sanoo.

Lähi-Tapiola Satakunta on viime vuosina hankkinut esimerkiksi 50–60 sijoitusasuntoa Porin uuden uimahallin läheisyyteen rakennetuista uusista kerrostaloista.

Lähi-Tapiolan organisaatiossa liikennevakuutukset on aiemmin myöntänyt Keskinäinen vakuutusyhtiö Espoossa ja kaskovakuutukset alueyhtiö. Heinäkuun alusta asiakas saa molemmat vakuutukset suoraan alueyhtiöstään.

–Muutos ei vaikuta asiakkaiden liikennevakuutusten sisältöön. Vahingot korvataan kuten ennenkin. Sen sijaan palvelumme paranee, kun asiakas saa hoidettua vakuutusasiansa kerralla kuntoon, Lammela sanoo.

Hän arvioi, että alueyhtiöille oman alueen liikennevakuutuskannan saaminen haltuun merkitsee kilpailukyvyn paranemista.

Lähi-Tapiola Satakunta ilmoittaa olevansa 140 000 asukkaan toimialueellaan (Pori, Merikarvia, Kankaanpää, Parkano ja Ikaalinen) liikennevakuutusten markkinajohtaja hieman yli 35 prosentin osuudella.

Liikennevakuutuskannan siirtyminen maakuntaan ei tarkoita sitä, että alueyhtiön pankkitilille kilahtaa 50 miljoonaa euroa asiakkaiden rahoja.

Lammela kertoo, että osa varoista on toki käteistä rahaa, mutta pääosa omaisuudesta on jo valmiiksi sijoitettuna muun muassa osakkeisiin, rahastoihin, korkorahastoihin ja kiinteistöihin.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    LT on haasteellinen asuntosijoittaja taloyhtiöille. Vastikkeita ei nosteta ja remontit jäävät tekemättä kun kun yhtiö maksimoi sijoitusten tuoton. Kandee huomioida hallitusvalinnoissa.

  • Touko Pouko

    Onko PK-seudun kiinteistökupla puhkeamassa ja ensimmäiset isot sijoittajat lähtevät?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio