Kutsumattomia vieraita asuntomessualueella – ”Jos rakentajalta viedään rälläkät ja ruuvit, ottaahan se päähän”

Hanna Laasanen
Kutsumattomia vieraita asuntomessualueella – ”Jos rakentajalta viedään rälläkät ja ruuvit, ottaahan se päähän”

Porin asuntomessualueen valvontaa tehostettiin tiistaina. Alueella on käynyt varkaita, minkä lisäksi siellä on tehty ilkivaltaa.

Jussi RakkolainenPori

– Jos rakentajalta viedään rälläkät ja ruuvit, ottaahan se päähän, kun pitää tehdä rikos- ja vakuutusilmoituksia, harmittelee Porin asuntomessujen projektipäällikkö Kari-Matti Haapala.

Rakenteilla oleva asuntomessualue on kärsinyt kutsumattomista vieraista syksyn ja kevään aikana kolmesti. Viimeksi pääsiäisenä rakenteilla olevassa talossa tehtiin ilkivaltaa repimällä ja levittelemällä villoja sekä muita rakennusmateriaaleja.

Viime syksynä asuntomessualueelta varastettiin pieniä, mutta arvokkaita työkaluja. Kuukausi sitten työkaluvarkaissa käytiin toistamiseen.

– Tapauksista viisastuneena tehostimme alueen vartiointia tiistaina. Piirivartijat kiertävät aluetta usein, mutta epäsäännöllisin väliajoin. Rakentajilla on aikataulut, ja meidän on huolehdittava, ettei alueella tehdä ilkivaltaa, Haapala kertoo.

– Alueella on kolme kameraa, ja tallenteet on toimitettu eteenpäin. Käsitykseni mukaan tekijät pääsiäisen osalta on tunnistettu.

Asuntomessujen projektipäällikkö pitää varkauksia ja ilkivaltaa ikävänä paitsi rakentajien, myös tekijöiden kannalta.

– Tekijä voi tehdä itselleen valtaisan laskun, jos jää kiinni verekseltään tai hänet tunnistetaan kamerasta. Lisäksi rakennustyömaalla on mahdollisuus loukata itsensä, Haapala toteaa.

– Asuntomessujen alue on aidattu. Aita on korkea, mutta sellainen, että sen yli pääse kyllä, jos alueelle haluaa mennä.

Projektipäällikkö Kari-Matti Haapala toivoo, että vartioinnin lisääminen rauhoittaa tilannetta Karjarannan asuntomessualueella.

– Tapauksista ei ole tullut rakentajille merkittävää viivästystä, mutta rakentamisessa runkovaihe on haavoittuvin, kun kaikkia aukkoja ei ole peitetty. Tietääkseni kaikki rakennushankkeet on vakuutettu, hän kertoo.

– Tilannetta auttaa vielä, kun yöt valkenevat. Koska alue ei ole ihan metsän keskellä, näkee, kuka siellä kulkee.

Projektipäällikön mukaan rakentaminen asuntomessualueella alkaa kiihtyä kevään aikana. Valtaosa rakentajista aloittaa työt lähikuukausina, viimeinen syyskuussa.

– Pientalotyömailla aletaan nostaa tahtia. Asuntomessualue tulee näyttämään kuukausi kerrallaan aina erilaiselta.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Meilläkin kävi rakentaessa varkaita kahdesti mutta koska timpurit veivät aina työkalut mukanaan ei ollut mitään vietävää. Pientä ilkivaltaa oli tehty mutta eipä siitä isoa haittaa lopulta ollut. Loppuvaiheessa hankittiin etähälyttävä riistakamera turvaamaan kodinkoneet.

    Alueelle tuli myös piirivartiointi kuten messualueellekin sen jälkeen kun eräs lähes valmis talo putsattiin kaikesta mahdollisesta. Toiselta naapurilta vietiin autotallin liukuovet, kolmannelta työkalut…

  • Nimetön

    On senverran iso rojekti että vois palkata oman vartijan, kiertelis tontilla koko yön niin klopit pysys loitolla!!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio