Kuninkaanlähteellä ja Yyterin seikkailupuistossa riitti kävijöitä säästä huolimatta – maauimalassa ja Mericampingissa oli hiljaisempaa

Heikki Westergård
Kuninkaanlähteellä ja Yyterin seikkailupuistossa riitti kävijöitä säästä huolimatta – maauimalassa ja Mericampingissa oli hiljaisempaa

Ulvilalaiset Anna Malm, Emma, Ella ja Jari Turpeinen käyttivät koulujen alkamispäivän hyväkseen ja saivat uida keskenään Porin maauimalan lastenaltaassa torstaina.

Piia KoskiahdeKankaanpää, Merikarvia, Pori

Vesipisarat roiskuvat korkealle, kun ulvilalaiset Ella ja Emma Turpeinen antavat kyytiä uimaräpylöilleen Porin maauimalan lastenaltaassa. Aurinko on pilvessä, ja lämpömittari näyttää 18:aa lämpöastetta. Vesi on tyttöjen mielestä lämmintä eikä saunaan ole kiirettä.

–Kesä on mennyt hyvin. Olemme saaneet viettää koko perhe yhteistä lomaa viisi viikkoa, tämä on viimeinen. Olemme nyt ensimmäistä kertaa maauimalassa tänä kesänä, tähän asti on uitu luonnonvesissä Porin Herralahdessa ja Mäntyluodossa, kertoo perheen äiti Anna Malm.

Uimisen lomassa on ehditty Hoploppiin Tampereelle ja asuntoautolla Miljoona Tivoliin Tuuriin. Kummaltakin tytöltä löytyy oma kohokohta kesälle.

–Lomaretket perheen kanssa, vastaa kuusivuotias Ella saman tien.

–Sain oman huoneen, paljastaa nelivuotias pikkusisko Emmi hetken mietittyään.

Maauimalan kävijämäärät ovat jääneet tänä kesänä vaatimattomiksi.

–Eilen meni rikki 60 000 kävijän raja. Luvussa ovat mukana talviuimarit. Näyttää olevan hiukan enemmän kuin viime kesänä tähän aikaan, kommentoi lipunmyyntiä ja kahviota maauimalassa ensimmäistä kesää pyörittävä yrittäjä Keijo Helle torstaina iltapäivällä.

Miehen mukaan pieni väkimäärä johtuu vain ja ainoastaan säistä.

–Ei ole riittänyt lämpimiä päiviä peräkkäin. Kuumilla ilmoilla väkeä on ollut tosi paljon, mutta sateella heti hiljenee. Sama tuntuu olevan muillakin kesäyrittäjillä, mitä olen jutellut, Helle kuvailee.

Maauimala on avoinna vielä ensi viikon.

Parinkymmenen kilometrin päässä Yyterissä lomailijoita on piisannut niin uuteen seikkailupuistoon kuin vuokramökkeihinkin.

–Hienosti on mennyt, vaikka kesäsäät ovatkin olleet pliisuja. Mökit ovat olleet varattuja tämän viikon maanantaihin asti, ja tästä eteenpäin on varattu viikonloppuja. Seikkailupuistolle on ollut selkeä tarve, niin hyvin siellä on käynyt ihmisiä, iloitsee toimitusjohtaja Ekku Lehtonen toimintaa pyörittävästä Yyterin Active Oy:stä.

Seikkailupuistossa Huikeessa ruuhkaisimpia ovat olleet aurinkoiset lauantaipäivät, jolloin osa kävijöistä on joutunut odottamaan sisäänpääsyä hetken aikaa.

–Kaikki halukkaat ovat kuitenkin silloinkin päässet kiipeilemään. Olemme saaneet seikkailupuistosta paljon positiivista palautetta ja ihmiset ovat kiitelleet.

Koulujen alkaessa seikkailupuistossa siirrytään ensi maanantaista lähtien syksyn aikatauluihin.

Merikarvialla Mericamping-leirintäaluetta pyörittävä yrittäjä Leena Kela olisi mieluusti viettänyt paremmankin kesän.

–Loppupeleissä kävijöitä on taitanut olla suunnilleen saman verran kuin kahtena edellisenäkin kesänä. Mutta sitä edellinen oli huippukesä ja kävijöitä riitti. Nyt on ollut huono sää koko maassa, nainen harmittelee.

Karavaanareita Mericampingissa oli heinäkuussa enemmän kuin vuosi sitten mutta mökin vuokraajia taas hieman vähemmän.

–Karavaanarit ajavat säätiedotusten mukaan. Sanovat, että lähdimme tulemaan, kun luvattiin aurinkoista säätä.

Koulujen alkaminen näkyy leirintäalueella selvästi.

–Enää ei ole kuin eläkeläisiä. Ovat hoitaneet lapsenlapsia koko kesän ja pääsevät nyt lomailemaan, Kela kuvailee.

Vilkkaampaa menoa on luvassa vielä muutamaksi viikonlopuksi.

–Kausi loppuu venetsialaisiin kuun lopussa. Melkein kaikki mökit on jo varattu siksi viikonlopuksi.

Kuninkaanlähteen leirintäalueella Kankaanpäässä taas on riittänyt hulinaa läpi kesän.

–Meillä on ollut tosi hyvä kesä. Meidät valittiin vuoden 2016 Caravan-alueeksi, ja se on tuonut uusia asiakkaita katsomaan, millaista täällä on. Myös Porissa pidetyt Suviseurat toivat meille suurperheitä ennen ja jälkeen tapahtuman, kertoo puheenjohtaja Jouko Lindfors leirintäaluetta ylläpitävästä SF-Caravan Satakunta -yhdistyksestä.

Lindforsin mukaan kävijöitä on ollut selvästi enemmän kuin viime kesänä.

Suuri osa Kuninkaanlähteen vierailijoista on lapsiperheitä. Leirintäalueella talkoileva kausityöntekijä Juha-Pekka Aalto nostaa yhden vetonaulan ylitse muiden.

–Meillä on maauimala. Se tekee paljon. Nyt kun on ollut vilpoisia kelejä, lämmitetty vesi on iso plussa.

Leirintäalueelta kaikuu iloinen pulina, eikä Kuninkaanlähteen kausi ole vielä lopussa.

–Pyrimme järjestämään joka kuukausi jonkun tapahtuman. Tässä kuussa on tulossa Oktoberfest, joka on perinteisesti yhtä suosittu kuin juhannus, Lindfors kuvailee.

Gallup: Miten kesä meni?

Heikki Westergård
Anja Palojärvi.

Anja Palojärvi.

Porilainen Anja Palojärvi on tyytyväinen kuluneeseen kesään.

–Tämä on ollut hyvä kesä. Olen mökkeillyt Houtskärissä ja purjehtinut Saaristomerellä. Mustikkametsäänkin olen ehtinyt. Ja aina kun olen Porissa, käyn maauimalassa vesijuoksemassa.

Naisen mukaan altaassa on ollut tänä vuonna aiempaa väljempää.

–Hyvin on ollut tilaa. Ruuhkaa ei ole ollut lämpiminäkään päivinä.

Heikki Westergård
Timo Salomäki.

Timo Salomäki.

Oulussa asuva Timo Salomäki käy Porissa katsomassa vanhempiaan, sukulaisiaan ja ystäviään.

–Kesä on mennyt ihan hyvin. Olen tehnyt monenlaisia asioita, esimerkiksi matkustellut vähän ulkomailla ja Suomessa. Lisäksi olen mökkeillyt, uinut ja lukenut paljon.

Vaihtelevat säät ovat pelastaneet miehen muun muassa polttopuu-urakalta.

–Säät ovat olleet ilmeisen hankalia ennustaa. On saatettu luvata sadetta, mutta ei ole tullut pisaraakaan. Muutaman kerran ovat hommat siirtyneet sen vuoksi. Esimerkiksi iso kasa kuusiparruja on edelleen hakkaamatta. En ole viitsinyt aloittaa, kun on ennustettu sateita.

Heikki Westergård
Tuija Elo.

Tuija Elo.

Suurin osa porilaisen Tuija Elon kesästä on mennyt töissä maauimalassa.

–Lämpimät päivät ovat ihania, mutta niitä on ollut tänä kesänä niin vähän. Nyt aamuisin haistaa jo syksyn.

Lomalla nainen ehti olla viikon.

–Kiersimme tyttöporukalla moottoripyörillä Vääksyssä, Sysmässä, Pieksämäellä ja Vuokatissa. Ajopäivinä ei satanut, mutta Kajaanissa piti käydä ostamassa fleece ajopuvun alle, että tarkeni.


Kommentit (2)

  • Kesäkissa

    Kyllä minä olen saanut kuitin joka kerta kun maltan odottaa. Hyvä palvelu ja kahviossa tämä kesänä aina tuoreet tarjoilut, verrattuna aikaisempiin kesiin. Hyvää jatkoa maikkalan kassa- ja kahviohenkilökunnalle.

  • Nimetön

    Maauimalan lipunmyynti on voinut ihmetellä pitkin kesää. Koskaan siellä ei ole saanut kuittia maksetusta pääsymaksusta. Maksetut rahat ovat usein jääneet pyörimään kassatiskille. Rekisteröity kävijämäärä vaatii kassakoneen juoksevan numeroinnin. Todellinenkävijämäärä olisi tarkasti laskettava huomioiden myös veteraanikorteilla sisään tulijat.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio