Kultakoukun uimaranta on avattu ja uimaan pääsee kahlaten – laituri makaa edelleen kuivalla hiekalla

Kultakoukun uimaranta saatiin keskiviikkona vihdoin avattua yleisölle. Rannan pohja on toistaiseksi sen verran upottava, että vanhempia pyydetään vartioimaan uimassa käyviä lapsia.

Emmi Ketonen
Kultakoukun uimaranta on avattu ja uimaan pääsee kahlaten – laituri makaa edelleen kuivalla hiekalla

Kultakoukun uimaranta avattiin 8. elokuuta öljyntorjuntatöiden jäljiltä. Kokemäenjoen vesi on yhä niin matalalla, että laituri makaa kuivalla hiekalla ja puhdas rantahiekka päättyy jo ennen vesirajaa.

Emmi KetonenHarjavalta

Kultakoukun uimarannalla on tehty viranomaistarkastus öljyntorjuntatöiden jäljiltä ja ranta on avattu uudelleen käyttöön keskiviikkona 8. elokuuta. Uimarannan avaaminen edellytti, että rannalta otetut näytteet olivat kahdesti puhtaita.

Harjavallan kaupungin tekninen johtaja Juhani Ramberg kertoo, että rannalle on asetettu tavanomainen suodatinkangas ja sen päälle on tuotu kuorma-autolla kymmeniä lasteja uutta hiekkaa pois viedyn tilalle.

Ranta on suojattu siten, että uiminen on taas mahdollista.

Ramberg kuitenkin muistuttaa, että Kokemäenjoen vedenpinta on yhä noin kaksi metriä normaalia alempana, mikä hankaloittaa rannalla uimista vielä jonkin aikaa.

Uuden hiekan jäljiltä rannan maa-aines on pehmeää, joten pohja on upottavaa ja jalka voi painua pohjaan nilkkaan asti. Rambergin mukaan tämä on luonnollista, sillä rantaviiva on tällä hetkellä linjalla, jonka yllä on normaalisti toista metriä vettä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Emmi Ketonen
Kyltti varoittaa rannan upottavasta pohjasta Kultakoukussa.

Kyltti varoittaa rannan upottavasta pohjasta Kultakoukussa.

Rannan pohja on tarkistettu ja sen on todettu loiventuvan tasaisesti, joten vaaraa äkkisyvästä ei ole.

–Onhan tätä odotettu koko kesä, mutta haluan kuitenkin muistuttaa, että myös vanhemmat tulisivat rannalle, eikä lapsia päästettäisi yksin veteen, nyt kun tilanne on tällä tavalla epätavallinen.

Varotoimenpiteinä rannalle on asetettu kyltti, joka varoittaa rannan upottavuudesta. Pelastusrenkaan paikka on myös siirretty lähemmäs rantaviivaa.

Vedenpinnan kohoaminen normaalille korkeudelle voi viedä vielä pitkään. Rannan vieressä ollutta hyppylaituria ei siksi aiota asentaa tänä vuonna enää ollenkaan.

Myös toinen laituri makaa kuivalla hiekalla, joten veteen on kahlattava, jos aikoo uida.

Kultakoukun ranta-alue on myös jo kunnossa, joten rannan muut käyttömahdollisuudet, kuten piknik-retket, ovat Rambergin mukaan taas ajankohtaisia.

Mikäli täksi kesäksi ei enää saada uintikelejä, Ramberg kertoo lohduttavana tietona, että kaupunki on suunnitellut ensi vuonna nykyaikaistavansa rannalla olevat vessat.


Kommentit (4)

  • Juha K.

    Ei hyvää päivää ! Uimaan pääsee…kunhan nyt ei sattuisi mitään vakavaa.

  • Lasten puolesta

    Olisi ollut hienoa että rantaan olisi asennettu jokin uusi lasten leikkipaikka. Liukumäkikin rannalla olisi pienille varmasti mieluinen. Nykyinen sini-vihreä teline on jokseenkin outo. Mitä sillä kuuluu tehdä? Pohjaan ankkuroitu vesitrampoliini olisi myös ollut varmasti mieluinen yllätys isommille polskijoille. Tosin nyt vähän turhaa kun ei ole vettä, mutta ensi vuotta ajatellen. Miettikääpäs!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio