Köyliön susilaumaan haettu kaatolupia, päätös vuoden alussa

Kari Mankonen
Köyliön susilaumaan haettu kaatolupia, päätös vuoden alussa

Niin sanotulla Köyliön reviirillä on elänyt susia kymmenisen vuotta.

Kaisa YlhäinenSäkylä

Joukko metsästysseuroja on hakenut niin sanotulle Köyliön susireviirille kaatolupaa.

–Lupaa on haettu kolmelle sudelle, kertoo Jari Kallio Köyliön metsästysseurasta.

Hän toimi susijahdin jahtipäällikkönä myös alkuvuonna reviirillä toteutetussa jahdissa. Luvanhakijat ovat Kallion mukaan samat Köyliössä, Huittisissa ja Alastarolla vaikuttavat metsästysseurat kuin tämänvuotisessakin luvassa.

Satakunnan riistakeskuksen riistasuunnittelija Reima Laaja kertoo, että luvan käsittely on vasta alkuvaiheessa. Hän arvioi, että päätös tehdään vuodenvaihteessa.

Tänä vuonna niin sanotusta Köyliön laumasta on metsästetty yksi yksilö Huittisten Vampulassa ja vuonna 2016 kaksi sutta Köyliön Vuorenmaissa.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Helsingissä oli susien vastainen mielenosoitus pari viikkoa sitten. Se keräsi kolmen kansanedustajan lisäksi kymmenkunta osallistujaa. Epäilen ettei suden tappamiselle löydy enää sosiaalista hyväksyntää kuin kouralliselta ääripäätä. Nämä onnistuvat nakertamaan koko metsästyksen hyväksynnän.
    Joskus tämä saa miettineeksi vaihtaako metsästysharrastuksen johonkin toiseen.

  • TT

    Kannanhoidon nimissä halutaan lauman vuosittaista vainoamista, eikä kunniaksi asiaa edistäville tahoille. Tolkun ihmisten silmissä metsästyksen sosiaalinen hyväksyntä kärsii kovasti, mutta fundamentalistisen susia vihaavan vähemmistön ehdoilla tässä maassa mennään tällä hetkellä….

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio