Korkein hallinto-oikeus saapuu syyskuun lopussa kauppakeskuksen kaavakatselmukseen Raumalle

Skanska/Rauman kaupunki/Arkisto
Korkein hallinto-oikeus saapuu syyskuun lopussa kauppakeskuksen kaavakatselmukseen Raumalle

Kanalin länsirannan Tarvontorin kauppakeskuksen korvaavan uuden kauppakeskuksen asemakaavan muutosprosessi on kestänyt jo yli vuosikymmenen.

Kari SuniRauma

Korkein hallinto-oikeus (KHO) järjestää katselmuksen vuosien ajan Raumalla valitusten kohteena olleesta Kanalin länsirannan kauppakeskuksen ja linja-autoaseman aukion asemakaavamuutoksesta. KHO:n kollegio saapuu katselmukseen 21. syyskuuta korkeimman hallinto-oikeuden presidentin Kari Kuusiniemen johdolla.

KHO:ssa on käsittelyssä kolme valitusta Turun hallinto-oikeuden ratkaisuista vuodelta 2017, jotka koskivat Rauman kaupunginvaltuuston kaavapäätöstä vuodelta 2016. Hallinto-oikeus hylkäsi kaikki asemakaavanmuutoksesta tehdyt valitukset.

Kaavavalitusten keskeisinä aiheina ovat Tarvontorin kauppakeskuksen mittakaava ja liiketilojen määrä sekä asemakaavanmuutosalueen rakennusoikeuden kokonaismäärä.

Kaavamuutosta on vaadittu kumottavaksi erityisesti sillä perusteella, että kauppakeskus sijoittuu Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Vanhan Rauman kaavalliselle suoja-alueelle ja 50-60 liiketilan kauppakeskus on välitön uhka Vanhan Rauman erikoiskaupan yrityksille.

Katselmuksessaan KHO tutustuu asemakaavan muutosalueeseen ja sen lähiympäristöön. Katselmuksessa arvioidaan kaavan mukaisen rakentamisen vaikutuksia kaupunkikuvaa, maisemaan ja rakennettuun ympäristöön.

Katselmukseen on kutsuttu Rauman kaupungin edustus sekä kolme valitusluvan hakijaa. Valituslupaa KHO:sta ovat pyytäneet Vanha Rauma Yhdistys ry, Museovirasto ja Jukka Koivula.

Juttua oikaistu: Julkaistussa juttuversiossa oli yhden sanan puuttumisen seurauksena olennainen virhe. Katselmustoimitusta ei johda korkeimman oikeuden presidentti, vaan korkeimman hallinto-oikeuden presidentti.


Kommentit (6)

  • Nimetön

    Toivottavasti kaupunki antaa Skanskalle samanlainen luvan, kuin Metsä Fibre sai Maanpäähän, eli valituksista huolimatta työt voi aloittaa heti.

  • Nimetön

    Älkää nyt hyvät ihmiset pilatko sitä Vanhaa Raumaa, tuollaisella hemmetin kauppakeskuksella!! Eikö Porissa Puuvilla ym. kaupungeista löydy karmeita esimerkkejä miten pienet liikkeet keskustasta kuolevat! Vanha Rauma on todella upea kulttuuriperintö kohde ihanine liikkeineen, eikö päättäjät Raumalla todellakaan osaa sitä tarpeeksi arvostaa?! Heittäkää hanskat koko suunnitteluhommasta naulaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio