Konsulttifirman epäillään laskuttaneen ely-keskuksia petosmielessä – Satakunnan ely-keskus maksoi 2 560 euroa koulutuspäivistä, joita ei koskaan pidetty

Harri AaltoPori

Yli 20 vuotta sitten Tampereelle rekisteröidyn liikkeenjohdon konsultointi- ja koulutusyhtiön epäillään laskuttaneen perusteettomasti tuntuvia summia elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksilta maan eri puolilla. Näiden joukossa on myös Satakunnan ely-keskus.

Epäillyn petossarjan tutkinta alkoi, kun työ- ja elinkeinoministeriölle tehtiin nimetön ilmianto. Sen johdosta ministeriö kehotti maan kaikkia ely-keskuksia tarkistamaan tamperelaisen yhtiön laskutuksen oikeellisuuden.

Rikosepäily tuli julkisuuteen, kun Satakunnan käräjäoikeudessa luettiin maanantaina petossyytteet viidelle yhtiön vastuuhenkilölle ja konsultille. Heidän joukossaan ovat muun muassa yhtiön vuonna 1958 syntynyt toimitusjohtaja Raisiosta ja vuonna 1954 syntynyt hallituksen puheenjohtaja Vihdistä.

Epäilty rikos liittyy kaikissa tapauksissa Tuotantopäällikkö-nimiseen koulutusohjelmaan. Siihen kuului kahdeksan osallistujille yhteistä koulutuspäivää sekä kaksi yrityskohtaista konsultointipäivää.

Syyttäjän mukaan yhtiö laskutti yhteensä 15 300 euroa konsultointipäivistä, joita ei todellisuudessa koskaan pidetty. Satakunnan ely-keskus maksoi turhasta 2 560 euroa, Pohjanmaan ely-keskus 6 348 euroa ja Etelä-Pohjanmaan ely-keskus 6 400 euroa.

Epäillyt rikokset ajoittuvat kesään ja syksyyn 2013. Poliisin esitutkinnassa useiden koulutukseen osallistuneiden yhtiöiden edustajat kertoivat, ettei konsultointipäiviä pidetty sovitusti eikä niitä ole pidetty myöhemminkään.

Syyttäjä vaatii kaikille sakkorangaistusta. Käräjäoikeus antaa ratkaisunsa myöhemmin kansliapäätöksenä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio