Konkurssi oli suuri yllätys kaupungille – Luukkonen: "Nyt ei ole syytä hätiköityihin ratkaisuihin

Kimmo Lehto/arkisto
Konkurssi oli suuri yllätys kaupungille – Luukkonen: "Nyt ei ole syytä hätiköityihin ratkaisuihin

Lentoyhtiön konkurssi tuli kaupungin tiedotteen mukaan suurena yllätyksenä.

Eeva Järvenpää

Porin kaupunki teki merkittävän elinkeinopoliittisen investoinnin Pori-Helsinki ja Pori-Tukholma -lentoliikenteen kehittämiseksi. Erityisesti Pori-Helsinki -välin matkustusvolyymit olivat viime aikoina hyvällä tasolla, joten konkurssi tuli kaupungille suurena yllätyksenä.

– Onkin syytä korostaa sitä, että me emme ole syypäitä nyt tapahtuneeseen. Onhan Nextjetin liikenteestä merkittävin osa ollut Ruotsissa, kertoo kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Porin kaupungin vuoden 2018 talousarviossa on budjetoitu 1,4 miljoonaa euroa lentoliikenteen kehittämiseen, josta noin puolet jää nyt käyttämättä. Nextjet AB:n ja Porin kaupungin tytäryhtiön Visit Pori Oy:n välisen markkinointisopimuksen oli tarkoitus jatkua toistaiseksi.

–Nyt ei ole syytä hätiköityihin ratkaisuihin. Kaupunki pitää lentokenttäalueen kehittämistä edelleen strategisesti tärkeänä. Harkitsemmekin vaihtoehtoja huolellisesti, sanoo Luukkonen.


Lue myös nämä


Kommentit (19)

  • un-pilot

    Eihän se lennosto sopinu Pirkkalaankaan, kun jo ajettiin pois. Jos opisto lähtee Porista, niin muut on kaupungit tappelevat koulun saamisesta, Turku, Vaasa ja Pirkkala. Toivottavasti täällä tajutaan asian vakavuus.
    Oppilaita, peheitä, opettajia ym. työtä ja työllisyyttä. Mut moni tuijottaa vaan napaansa, ja huutaa voorumeilla, että herrat lentää. Jos herrat ei lennä, ei duunarin ahjo käy kuumana.

    t:mä

  • Vähäraumalainen

    Tästäkin humpuukista jäänet budjetoidut rahat voitaisiin sijoittaa nyt järkevästi. Noin puolet rahoista joita ei nyt käytetä lentoliikenteeseen niin voitaisiin sijoittaa uuteen vähäraumankouluun, n. 700000€ + vesikatto remonttiin myönnettävä 420000€ määräraha. Tuolla summalla olisi jo kesällä vanha koulu purettu maantasalle ja uusi nousisi kovaa vauhtia. Nyt herätys vaan ”johtajat” ja ennakkoluulottomia ratkaisuja kehiin. Tulevaisuus on lapsissa ei hiilijalanjälkeä kasvattavassa lentoliikenteessä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio