Kommentti: Pori Jazzista potkut saaneen Aki Ruotsalan homolausunnot olivat Ylelle tärkeä uutinen, satojen työpaikkojen menetys ei

Kari Mankonen
Kommentti: Pori Jazzista potkut saaneen Aki Ruotsalan homolausunnot olivat Ylelle tärkeä uutinen, satojen työpaikkojen menetys ei
Harri Aalto

Miksi Porin jääminen Venator-uutisen kaltaisessa asiassa uutispimentoon on niin valitettavaa?

Kysymys on tiedonvälityksen perustehtävästä, jolla on merkittävää vaikutusta yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

Valtakunnantason näkyvyyden saaminen Venatorin ilmoituksen synnyttämässä työllisyyskatastrofissa on mille tahansa paikkakunnalle ensiarvoisen tärkeää.

Tapahtuman painoarvo lisääntyy samassa suhteessa kuin uutisen levittämä tieto leviää päättäjien keskuuteen. Yhteiskunnallista vaikuttavuutta tarvitaan Venatorin kaltaisissa tapauksissa, joissa on huutava tarve valtion tukitoimille.

Jokainen tiedotusväline päättää itsenäisesti, mitä uutisoidaan ja mitä ei. On ymmärrettävää, että vilkkaana uutispäivänä tv-uutisille varattu aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkien asioiden nostamiseksi esiin.

Uutistyön laajentuminen televisiosta ja radiosta nettiin on tuonut uutisten tekijöille uusia kanavia. Mutta ei se ole sama asia. Tv:n pääuutislähetyksillä on erityinen paikkansa suomalaisille.

Pori on toki saanut vuosikymmenien ajan tottua siihen, että pääseminen "telkkariin" on erittäin vaikeaa.

Erityisesti Ylen ratkaisuja on joskus vaikea ymmärtää. Pori Jazzista homolausuntojensa takia pikaiset potkut saaneen toimitusjohtajan tapaus oli Ylelle merkittävä uutinen, mutta tapaus Venator ei – ja se sentään suisti yhtäkkiä satojen tavallisten ihmisen elämän epävarmuuteen.

Yle-veron maksajilta ei ole voinut jäädä huomaamatta, millaiset asiat ovat tärkeitä Pasilan tv-kuplan sisällä eläville. Seksuaaliseen häirintään, turvapaikanhakijoiden ongelmiin ja homoseksuaalisuuteen liittyvät asiat pääsevät aina takuuvarmasti esiin kotimaan uutisissa.


Lue myös nämä


Kommentit (24)

  • Medialukutaitoinen

    Ylen ja Hesarin uutisointi ei ole nykyään tasapuolista eikä objektiivista. Hienoa että kirjoittaja nostaa tämän esille! Media ei saa olla kritiikin yläpuolella, vaan erityisesti sitoutumattoman median tasapuolisuutta ja objektiivisuutta on voitava valvoa ja siitä on voitava keskustella!

  • Nimetön

    Todella upean täsmällinen kommentti Aallolta. Täytyykin alkaa seurata noita kirjoituksia, kun muuten olen kyllästynyt juuri tuohon median vääristyneeseen maailmankuvaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio