Kokoomuksen, perussuomalaisten ja keskustan valtuustoryhmät: Kohtamäkeä on painostettu iltis-asiassa - lue kovasanainen kannanotto

Jukkapekka Varjonen

Porin kokoomuksen, perussuomalaisten ja keskustan valtuustoryhmät ovat julkaisseet yhdessä kannanoton, jossa kuvaavat sivistystoimen iltis-toiminnan kilpailutusta farssiksi.

Kolmikon mukaan on ilmiselvä, että sivistystoimialan johtajaa Esa Kohtamäkeä on painostettu asiassa. He myös ihmettelevät, miksi lainopillinen lausunto on kysytty jyväskyläläiseltä toimistolta ja tämän asianajajalta.

Kannanotto sanasta sanaan:

"Porin kaupungin hankintatoimi on hoitanut alakoululaisten iltis-toiminnan kilpailutuksen. Sivistyslautakunnan 13.2.2018 pidetyn kokouksen esityslistalla todetaan, että kummallakaan virkavastuulla toimivalla, ei kaupunginlakimiehellä eikä hankintapäälliköllä, ole ollut huomautettavaa kilpailutusprosessista. Tähän luotamme, koska kaupungin asiaa valmistelleet virkamiehet ovat varmasti ymmärtäneet kilpailutuksen poliittisen herkkyyden ja siksi hoitaneet kilpailutuksen erityisellä tarkkuudella.

Huolellisesta valmistelusta huolimatta sivistyslautakunnan esittelijä Esa Kohtamäki poisti asian esityslistalta kokouksessa 13.2. Seitsemän lautakunnan jäsentä ilmoitti kokouksen jälkeen tyrmistyneessä kannanotossaan ihmettelevänsä illan tapahtumia ja kuvaavat tilannetta farssiksi.

Tänään julkaistulla esityslistalla Esa Kohtamäki ehdottaa, että kilpailutus keskeytetään. On ilmiselvää, että Kohtamäkeä on painostettu asiassa. Kaupungin SDP-johdolla on erittäin läheiset suhteet Työväen urheiluliittoon, joka ei menestynyt hankintakilpailussa.

Uutena asiana tuotu lainopillinen lausunto on pyydetty pienehköltä jyväskyläläiseltä toimistolta, jonka palveluksia kaupunki ei kaiketi ole aiemmin käyttänyt. Miksi asiassa ei ole pyydetty lausuntoa kaupungin vakiintuneilta, valtakunnallisesti toimivilta kumppaneilta? Herää kysymys, miksi juuri tämä jyväskyläläinen toimisto ja tämä asianajaja?

Hyvän hallinnon prosessit toimivat länsimaisen oikeuskäytännön mukaisesti, avoimesti ja läpinäkyvästi. Siihen eivät kuulu epämääräiset kilpailutusprosessien keskeyttämiset tai peruuttamiset, esimerkiksi kriteerien muuttamisen mahdollistamiseksi. Mikäli kilpailutuksen prosessissa on osapuolten mielestä huomautettavaa, markkinaoikeus punnitsee ja päättää asiasta.

Iltapäivätoiminnan kilpailutus tulee hyväksyä virkavastuulla toimivien kaupungin virkamiesten valmistelun perusteella."

Juttua on korjattu klo 13.56. Kannanotto on ryhmien yhteinen, ei pelkästään lehdistötiedotteessa mainittujen valtuustoryhmien puheenjohtajien..


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Muistuttaa aika tavalla sote- värkkäystä. Asia ei ole tärkeä, vaan muut intressit. Puolin ja toisin

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio