Kokemäkeläinen maali päätyy kuninkaallisille seinille – "Ehkä nyt vasta ymmärrän, kuinka arvostettuja me siellä olemme"

Kesäsesongista elävän Uula Colorin tilauskanta pitäisi saada tasaiseksi ympäri vuoden.

Arja Harjunmaa
Kokemäkeläinen maali päätyy kuninkaallisille seinille – "Ehkä nyt vasta ymmärrän, kuinka arvostettuja me siellä olemme"

Sari Uunila on ollut osakkaansa isänsä perustamassa yrityksessä vuodesta 2009. Tänään hän siirtyy liiketoimintajohtajaksi.

Arja Harjunmaa

Uula Colorin toimitusjohtaja Sari Uunila on juuri palannut työmatkalta Hollannista.

Hän kävi tapaamassa yrityksen paikallista maahantuojaa ja poikkesi samalla myös raaka-ainevalmistajan luona. Edellisestä käynnistä ehti vierähtää jo vuosia.

Hän kertoo huomanneensa nyt myös sen, että joskus täytyy lähteä kauas nähdäkseen lähelle.

–Ehkä nyt vasta ymmärrän, kuinka arvostettuja me siellä olemme, Uunila toteaa.

Arvostuksesta kertoo myös se, että Uula Colorin maaleja on jo neljä vuotta myyty Ranskaan. Kaksi vuotta sitten yritys teki sopimuksen maalien toimittamisesta Versailles’n palatsin ja Louvren taidemuseon konservointitöihin.

–Tilauksista on ollut tähän asti enemmän imagohyötyä kuin rahallista hyötyä, mutta uskon, että tehty työ on sen arvoista. Olemme nyt jo huomanneet sen. Oikeita sävyjä on haettu pala palalta, täysin käsityönä.

Asiakkaalla Uunila viittaa yrityksen ranskalaisagenttiin, Jean-Christophe Billaudiin ja hänen yritykseensä La Cabane à Couleursiin. Yhteistyö sai alkunsa, kun Billaud aloitti Uula Colorin maalien maahantuonnin Ranskassa.

Arja Harjunmaa
Uula Colorin käyttämät aidot pigmentit tuodaan Ranskasta. Pigmentit ovat enimmäkseen joko maavärejä tai rautaoksideja.

Uula Colorin käyttämät aidot pigmentit tuodaan Ranskasta. Pigmentit ovat enimmäkseen joko maavärejä tai rautaoksideja.

Mihin Uula Colorin maalit sitten lopulta ranskalaisagentin kautta päätyvät, sitä ei Uunilakaan tarkkaan tiedä.

–Billaud on kertonut, että heillä on paljon erilaisia kuninkaallisia kohteita, joita entisöidään koko ajan. Kuningattaren Hamletin puiston rakennukset ovat seuraavia kohteita.

Uunilan mukaan Ranskalle ja muille Keski-Euroopan kohteille yhteistä on se, että remontoitavat rakennukset ovat usein arvokohteita kuten vanhoja linnoja tai muita historiallisia rakennuksia.

Vienti haukkaa Uula Colorin liikevaihdosta toistaiseksi vain seitsemän prosenttia, mutta sitä ja koko yrityksen liikevaihtoa on tarkoitus kasvattaa..

Siihen päästäkseen yrityksessä tehdään nyt muutoksia. Sari Uunila siirtyy tänään liiketoimintajohtajaksi ja Jouni Uunila palaa toimitusjohtajaksi.

–Koen, että minusta voisi olla paljon enemmän hyötyä tuolla maailmalla, Uunila toteaa.

Arja Harjunmaa
Sari Uunila keskittyy jatkossa myynnin ja viennin edistämiseen. Yrityksen tilauskantaa yritetään tasoittaa paitsi viennillä, myös sisämaalien markkinoinnilla.

Sari Uunila keskittyy jatkossa myynnin ja viennin edistämiseen. Yrityksen tilauskantaa yritetään tasoittaa paitsi viennillä, myös sisämaalien markkinoinnilla.

Parasta, mitä 40-vuotiaalle yritykselle voisi lähitulevaisuudessa tapahtua, olisi se, että tilauksia tulisi tasaisesti soljuvana virtana.

–Pitäisi saada ympäri vuoden tasainen tilauskanta. Ei niin, että se keskittyisi pelkkään kesämyyntiin. Meillä on ollut isoja haasteita jo kolmena vuonna peräkkäin, koska kesät ovat olleet niin surkeita. Olemme joutuneet miettimään, mistä löydämme töitä kaikille, kun myynti tyssää aina talvikuukausina.

Ratkaisua ongelmaan haetaan nyt viennistä ja sisämaaleista.

Myös toinen murhe odottaa nurkan takana. Yritykselle ei löydy omasta perheestä jatkajaa, sillä sekä Sarin että Jounin lapset kokevat, että Kauvatsa on liian kaukana kaikesta.

–Toivon tietysti, että joku lapsista tulisi vielä järkiinsä, toimitusjohtaja naurahtaa.

Uula Color Oy

Valmistaa ekologisia luonnonmaaleja Kokemäen Kauvatsalla.

Uulatuote Oy:n nimi muuttuu Uula Color Oy:ksi 1. maaliskuuta.

Yritys täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Uulatuote sai alkunsa, kun sisarusten isä Arto Uunila perusti yrityksen Nurmoon. Uunila aloitti tekemällä punamultakeittomaalia. Kauvatsalle yritys siirtyi vuonna 1987.

Yrityksessä on 12 työntekijää.

Uulatuotteen liikevaihto oli viime vuonna 1,9 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli seitsemän prosenttia.


Kommentit (4)

  • täältä Ranskasta

    Lämpimän lämpimät onnittelut vielä kerran! Upeaa työtä josta tulee olla ylpeä ja iloita , myös täällä .

  • Nimetön

    Toivottavasti laatu ei kärsi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio