Kohtaaminen karhun kanssa sai 13-vuotiaan Jamin pyörämatkaan vauhtia – "Sen verran alkoi pelottaa, että poljin niin lujaa kuin pystyin"

Arkisto/Juha Levonen
Kohtaaminen karhun kanssa sai 13-vuotiaan Jamin pyörämatkaan vauhtia – "Sen verran alkoi pelottaa, että poljin niin lujaa kuin pystyin"

Jami Lehtinen näki Kankaanpään Jyränkylässä karhun keskiviikkona iltapäivällä. Kuvan karhu ei liity tapaukseen.

Pekka Söderlund

Tänä kesänä on tullut poikkeuksellisen paljon karhuhavaintoja Pohjois-Satakunnasta. Tuorein havainto saatiin keskiviikkona iltapäivällä, jolloin 13-vuotias Jami Lehtinen oli polkupyörällä menossa ystävänsä luokse.

Lehtinen ajoi Jämintieltä Niinisaloon menevälle pyörätielle. Hän ehti polkea vain noin sadan metrin matkan, jolloin metsästä alkoi kuulua epämääräisiä ääniä.

–Kuului oksien katkeilua. Aivan kuin siellä olisi liikkunut joku, toteaa Lehtinen.

Äänistä johtuen Lehtinen alkoi tähyillä ympärilleen ja noin 70 metrin päässä pyörätiestä hän havaitsi karhun.

–En ensin uskonut näkemääni, vaan ajattelin, että onkohan siellä hirvi tai jokin muu yleisempi eläin. Mutta kun katsoin tarkemmin, se olikin karhu. Eläin touhusi jotain perä minuun päin. Näin sen aivan selvästi, oli se sen verran lähellä.

Lehtisen mukaan karhu ei ollut kovin isokokoinen ja se oli yksin. Tai ainakaan muita ei näkynyt.

Todettuaan eläimen karhuksi, tuli Lehtisen pyörämatkaan aivan uusi vauhti.

–Sen verran alkoi pelottaa, että poljin niin lujaa kuin pystyin. Soitin äidille, joka välitti tiedon hätäkeskukseen.

Kankaanpään Metsästysyhdistykselle ei ollut tullut ilmoitusta havainnosta. Petoyhdysmies Markus Kuuskoski piti karhuhavaintoa mahdollisena.

–Maasto on nyt niin kuivaa, että jälkihavaintoja on lähes mahdotonta saada. Todennäköisesti kyseessä on nuori yksilö.

Kankaanpään poliisiasemalta vahvistettiin, että heille on tullut ilmoitus karhuhavainnosta.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • jänis

    Havaintopaikka on melko lähellä taloja joissa asuu lapsiperheitä ja esimerkiksi Pitkämäen asuntoalueelle on matkaa vain muutama satametriä. Mielestäni on todella tärkeää ilmoittaa tämänkaltaisesta havainnosta viranomaisille.

  • Antero Piispanen

    Myös jäniksiä tulee ulkona liikkuessa vastaan, toisinaan hirviäkin. Onpa joku nähnyt korpinkin lentävän. Pitäisikö näistä muka ilmoittaa hätäkeskukseen?? Eikö tällainen soittelu lähentele ilkivaltaa?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio