Keskustelukooste: "Kokoomus käyttäytyy kuin kettutyttölauma" – Kokoomuksen ilmoitus sai aikaan mielipidevyöryn

Miikka Kiminki/arkisto
Keskustelukooste: "Kokoomus käyttäytyy kuin kettutyttölauma" – Kokoomuksen ilmoitus sai aikaan mielipidevyöryn

Porin kokoomus ei aio lähteä mukaan valtuustosopimukseen, jos siinä ei suljeta pois veronkorotuksia. Ilmoitus sai värikkään vastaanoton.

Eeva JärvenpääPori

"Kokoomus käyttäytyy kuin kettutyttölauma. Ideologia ja aate ovat järkeä ja tosiasioita tärkeämpiä. Ne, jotka yrittävät muistuttaa tosiasioista leimataan pummeiksi ja kommareiksi, ettei oma aatekupla puhkea."

Kokoomuksen ilmoitus olla hyväksymättä valtuustosopimusta, jos kunnallisveroihin kaavaillut korotukset tulevat voimaan, tuntui tulleen monelle verkkokeskustelijallekin hieman yllätyksenä ja puun takaa. Sen verran vilkkaasti mielipiteitä vaihdettiin puolesta ja vastaan.

"Veroillahan yhteiskuntaa ylläpidetään, maksan mielelläni pari prosenttia lisää", totesi eräs kirjoittaja.

"Tänä vuonna kannattaisi oikeasti muistaa myös se, että on viimeinen mahdollisuus yleensäkin muutamaan vuoteen nostaa veroja. Kunnallisveroäyrihän laskee 12,5 prosenttiin (eli tuo siirtyy valtionverotukseen) kun maakuntauudistus astuu voimaan, joten vaikka sosiaali – ja terveyspalvelut siirtyvätkin samalla maakuntien harteille niin paljon jää vielä kuntien maksettavaksi palveluita", muistutti eräs keskustelija.

Toisten mielestä erilaisia maksuja ja veroja on jo liikaakin. Tasapuolisuutta peräänkuulutettiin monissa kirjoituksissa ja päättäjien käskettiin paremminkin kiristämään kukkaronnyörejään kuin käymään kuntalaisten rahapusseilla.

"Kenelle tämä on oikeudenmukaista? Ei ainakaan veronmaksajille, jotka maksavat jo suoria, epäsuoria veroja ja veroluonteisia maksuja jo aivan riittävästi. Miten olisi tukien leikkaukset ja säästäminen menoissa? Miten olisi kunnan työntekijöiden tehostaminen? Miten olisi kunnan toimien todellinen kilpailuttaminen? Miten olisi valtuuston ja kunnan edustajien matkakulujen, korvausten ja etujen leikkaukset höyhentakkeineen? Veroruuvi on jo tarpeeksi kireällä ja pelkkä kiinteistöveron nosto riittää!", kommentoi eräs kirjoittaja.

Puolueiden väliset erotkin saivat osansa mielipideryöpystä.

"Vasemmistoa tai vihreitä ei saa päästää päättämään rahasta. Heille on täysin vieras käsite siitä ketkä sen rahan tähänkin kylään tuo. Sitä taikaseinää ei vaan ole olemassa vaikka he niin kovasti siihen uskovatkin." kertoi toinen kirjoittaja.


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Verotus on Porissa laskenut useita prosenttiyksiköitä 20 vuoden takaiseen verrattuna. Kunnan veroprosentti on -70- luvulta noussut vain pari äyriä ja valtion tulovero on laskenut vuodesta -96 lähes 10 prosenttiyksikköä. Nostovaraa on siis reippaasti.

  • Nimetön

    Heh, kettutyttöjä. Ilman ideologiaa ja aatetta ei kai synny puolueita ja/tai tahtoa osallistua niiden toimintaan. Puolueita on syytetty jo pitkään siitä, että politiikka ei muutu vaikka vallassa olisi kuka. Puolueet ovat toistensa kopioita. Olen iloinen että Kokoomus on ryhtynyt Porissa kirkastamaan omaa agendaansa. Ja niin että se välitetään tiedoksi myös äänestäjille. Jos se on kommunistin mielestä populismia niin olkoon. EVVK.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio