Käyttökielto! – Vähärauman koulun 170 oppilaalle löydettävä väistötilat syyslomaan mennessä

Sven Raita
Käyttökielto! – Vähärauman koulun 170 oppilaalle löydettävä väistötilat syyslomaan mennessä

Arkistokuva. Vähärauman kansakoulu 1940-luvulla.

Jukkapekka Varjonen

Sisäilmaongelmista kärsineen Porin Vähärauman koulun 170 oppilaalle on löydettävä väistötilat syysloman loppuun mennessä. Porin ympäristöterveysjaosto hyväksyi ympäristö- ja lupapalveluiden toimialajohtajan Ulla-Kirsikka Vainion esityksen koulun vanhan osan käyttökiellosta 29. lokakuuta alkaen.

Ympäristöterveysjaoston päätös perustui rakennuksen kunnosta ja korjaustarpeesta tehtyyn selvitykseen. Rakennuksessa todettiin olevan muun muassa hallitsemattomasti toimiva ilmanvaihto ja ilmavuotoja.

Vuonna 1929 valmistuneen koulurakennuksen käyttökielto voidaan purkaa terveydensuojeluviranomaisen päätöksellä sen jälkeen, kun selvitys tehdyistä korjaustoimenpiteistä on saatu, ja rakennuksen käyttökelpoisuus on tarkastuksella todettu.

Tekninen toimialan välittömästi ja syyslomalla aikana tehtävillä toimilla pyritään varmistumaan, ettei rakennuksen ulkovaipan ja välipohjan vaurioituneista rakenteista pääse vuotoilmaa huonetiloihin. Korjaustöiden aikataulu tarkentuu korjaussuunnitelmien valmistuttua.

Toimialajohtaja Vainio ei vielä torstaina osannut sanoa, missä väistötilat ovat. Sivistystoimi käynnistää jaoston päätöksen jälkeen väistötilojen etsimisen yhteistyössä teknisen toimialan kanssa.

Myös vuonna 1983 valmistuneessa Vähärauman koulun uudemmassa rakennuksessa on todettu kosteus- ja mikrobivaurioita ja ilmavuotoja. Tiivistyskorjaustöiden ajaksi opetustyö on niistäkin siirretty korjattavista luokista väistötiloihin. Ympäristöterveysjaoston mukaan rakennuksen tilojen tulee olla 1.1.2019 alkaen sellaiset, että niistä ei aiheudu käyttäjilleen terveyshaittaa.

Rakennuksen ilmanvaihto tulee säätää jaoston mukaan ylipaineiseksi niin, että rakennuksen paine-erot eivät pääse muuttumaan olosuhteiden muuttuessa luonnonmukaisen ilmanvaihdon vaikutuksesta.

Uuden koulurakennuksen käyttöönotosta tai nykyisen rakennuksen peruskorjauksesta tulee toimittaa ympäristöterveysjaostolle vuoden loppuun mennessä suunnitelma ja aikataulu.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • MS

    Mäntyluodon koulu on tyhjillään. Ehkä sitä voisi käyttää väliaikaisesti.

  • Jurmu Vihannes Käyrä

    Porin Lavian entinen ala-aste on tyhjillään. Bussikuljetuksella homma hoituu ja saadaan hyvä tila taas koulukäyttöön.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio