Sivistysjohtaja: Potkimiskohu-opettaja saa pitää työnsä

Satakunnan KansaPori

Porin kaupunki harkitsee työnjohdollisia toimenpiteitä sekä työssäjaksamisen tukemista porilaisessa päiväkodissa viime viikolla sattuneen epäasiallisen kasvatustilanteen takia. Porin kaupungin sivistysjohtajan Jari Leinosen mukaan opettaja selvinnee varoituksella.

– Toimipisteen vaihto voi tulla kyseeseen.

Hän sanoo myös, että asian eteneminen poliisitutkintaan näyttää epätodennäköiseltä.

Leinosen mukaan päiväkodissa arki on jatkunut normaalisti. Hän on ollut yhteydessä vanhempiin ja opettaja on pyytänyt tapahtunutta anteeksi sekä lapselta että vanhemmilta.

– Koti oli asiasta syystäkin vihainen ja odottaa asiassa sivistystoimen toimenpiteitä. Kyllä minäkin olisin vihainen, jos omaan lapseen kohdistuisi tällainen.

Muiden lasten vanhemmat eivät ole olleet yhteydessä Leinoseen.

Porin sivistyskeskuksen johto on kuullut tapahtumassa osallisena ollutta lastentarhanopettajaa tänään. Myös lapsen kotiin on oltu yhteydessä.

Leinonen kertoo, että tapahtumat saivat alkunsa päiväkodissa käynnissä olleen leikkituokion aikana, jossa leikittiin muun muassa Karhu nukkuu -leikkiä.

– Lopuksi ringin keskelle asettui lapsi, jonka opettaja halusi kokevan, millaista on olla jalalla tönimisen kohteena. Lastentarhanopettajan mukaan kyseessä ei ollut potkiminen, mutta hän myöntää, että kasvatuskeinona käytettynä tällainen jalalla töniminen ei ole hyväksyttävää. Opettaja myöntää menetelleensä väärin ja harkitsemattomasti. Havahduttuaan tähän hän myös keskeytti leikin.

Leinosen mukaan lapsi ei kokenut tilanteessa fyysistä väkivaltaa.

– Sen sijaan psyykkisiä seurauksia on näkynyt muun muassa itkeskelynä kotona ja asian muistelemisena.


Lue myös nämä


Lue myös