Kaupunginjohtaja Luukkosella selkeä viesti Venatorin pomoille: "Tämä ei jää tähän – meitä höynäytettiin"

Joonas Salli
Kaupunginjohtaja Luukkosella selkeä viesti Venatorin pomoille: "Tämä ei jää tähän – meitä höynäytettiin"

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen avasi kaksi vuotta sitten Tahkoluodon LNG-terminaalin. Venatorin piti olla terminaalin pääasiakas.

Ville HammarbergPori

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoselle uutinen Venatorin tehtaan sulkemisesta tuli täytenä yllätyksenä.

–Vielä viime viikolla ilmoitettiin tehtaan uudesta jälleenrakennusorganisaatiosta ja nyt kerrotaan sulkemisesta. Olen äärettömän pettynyt. Meitä on höynäytetty.

–Ei täältä niine hyvine lähdetä lipettiin. Ei ole mahdollisuutta, että Poriin jätetään jokin siivoamaton aavetehdas. Tehtaalle tarvitaan uusi toimija.

Luukkosen mukaan Venatorin konsernijohdon käyttäytymisessä ei ole logiikkaa.

–Ensin he toimivat eettisesti ja yhteiskuntavastuullisesti oikein ja eivät tulipalon jälkeen irtisanoneet työntekijöitään. Nyt toimitusjohtaja Turner kertoo kohtelevansa työntekijöitään "reilusti ja kunnioituksella" sekä yhtiönsä arvojen mukaisesti irtisanomalla heidät. Mitä tässä tarkoittavat sanat reiluus ja kunnioitus?

Venator on Luukkosen mukaan esittänyt sitä kohdanneen kriisin aikana vaatimuksia, jotka eivät käy EU:ssa eivätkä suomalaisessa yhteiskunnassa.

–Vaatimuksia on ollut, että valtio antaisi tukia ja verohelpotuksia kymmeniä miljoonia.

Nyt saatu päätös on Luukkosen mukaan kova isku Porin kaupungille ja ennen kaikkea tehtaan työntekijöille.

–Se on myös isku lukemattomille muille toimijoille. Esimerkiksi Porin satamalle ja tehtaalle energiaa toimittaneelle LNG-terminaalille. Negatiiviset vaikutukset ovat erittäin laajat.

Kaupunki on Luukkosen mukaan valmis ennakkoluulottomasti innovatiivisiin pitkän tähtäimen ratkaisuihin yhdessä Suomen hallituksen, asianomaisten ministeriöiden, työvoimaviranomaisten kanssa, jotta kemianteollisuuden osaaminen ja työpaikat voidaan säilyttää Suomessa ja Satakunnassa.

–Olemme olleet jo nyt yhteydessä elinkeinoministeri Mika Lintilään.

–Pori tekee yhteistyötä työ- ja elinkeinoministeriön sekä ely-keskuksen kanssa. On katastrofi, jos emme saa uusia työpaikkoja.

Luukkosella on selkeä neljän sanan viesti Venatorin konsernijohdolle.

–Tämä ei jää tähän!


Lue myös nämä


Kommentit (97)

  • jazzin ystävä

    Joku kommentoi, että soita kaupunginjohtajalle. No hänelle ei voi soitta kansalainen, menee sihteerille. No jotenkin numeron saa ongittua, mutta hän on vihainen , kun hänelle soittaa, tiedän kokemuksesta. Ja sen jälkeen kauoungin julkisiin virkoihin on turha hakea

  • Gurttu

    Nyt saatiin kaupungin pyöräilevälle persaukiselle karhulle uusi slogani:

    ”Tää ei jää tähän”

    Tuosta voisi tehdä tienvarsikylttejäkin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio