Kaupungin elinvoimayksikkö puoltaa tuhkanpesulaitoksen koetoiminnan aloittamista – "Ei vaikutusta terveyteen tai luontoon"

Kari Mankonen
Kaupungin elinvoimayksikkö puoltaa tuhkanpesulaitoksen koetoiminnan aloittamista – "Ei vaikutusta terveyteen tai luontoon"
Ville HammarbergPori

Porin kaupunginhallitus valmistelee ensi maanantain kokouksessaan lausuntoa Fortumin tuhkanpesulaitokselle myönnettävästä koetoimintailmoituksesta. Aluehallintoviraston lausuntopyyntö koskee koetoimintaa, joka alkaisi aikaisintaan lokakuun alusta.

Tuhkaa vastaanotettaisiin ja käsiteltäisiin kuusi kuukautta kestävän koetoiminnan aikana enintään 400 tonnia.

Koetoiminnan ensisijainen tarkoitus on testata kierrätystä, jolla laitoksessa syntyviä suolaisimpia vesiä palautettaisiin takaisin reaktoriin. Koetoiminnan aikana testataan lisäksi pienessä mittakaavassa haihdutuslaitosta.

Jätteiden käsittelyssä syntyviä jätevesiä ei koetoiminnan aikana johdeta vesistöön, vaan ne toimitetaan käsiteltäväksi jätteenkäsittelylaitokselle.

Porin kaupungin konsernihallinnon elinvoimayksikkö puoltaa kaupunginhallitukselle koetoiminnan aloittamista.

–Koetoiminnalla ei arvioida olevan vaikutusta ihmisten terveyteen ja luontoon, todetaan elinvoimayksikön lausunnossa.

Yksikön mukaan Porin seudun monipuolinen teollinen rakenne luo erinomaisen alustan kiertotalouden ja siihen liittyvän teknologian kehittämiselle.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Tuhkanpesulaitoksella ei ole vesisäiliöitä, mihin suoloja sisältäviä ympäristömyrkyllisiä vesiä välivarastoitaisiin. Suomessa ei tiettävästi ole laitostakaan, jossa nämä pesuvedet voidaan puhdistaa.
    Koelaitoksen Peittooseen menevät tuhkat tuskin täyttävät lupaehtoja. Porin elinvoimayksikkö on näistä seikoista huolimatta antamassa luvan, törkeää!!
    Tuhkanpesulaitoksen aikomus oli käyttää neutralointiin Venatorin sivutuotetteena tulevaa rikkihappoa. Venator lopettaa, jolloin jää vain lyijypitoinen romuakuista tuleva rikkihappo. Tuleeko laitokselta muun lisäksi mereen lyijyjäämiä?

  • Nimetön

    Hyvä ! Työtä poriin

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio