Kauppias ja pääjohtaja toivovat sääntelyn purkua – "Näen tärkeänä, että seuraavassa aallossa ruokakauppoihin saadaan myös viinit"

Kari Mankonen
Kauppias ja pääjohtaja toivovat sääntelyn purkua – "Näen tärkeänä, että seuraavassa aallossa ruokakauppoihin saadaan myös viinit"

Keskon pääjohtaja Mikko Helander ja Puuvillan Citymarketin kauppias Juha Jylli toivovat sääntelyn purkamisen jatkuvat

Harri VallinPori

Keskon pääjohtaja Mikko Helander toivoo, että markkinoiden avaaminen ja monopolien purkaminen nousevat puheenaiheeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa. Esimerkiksi sääntelyn purkamisen positiivisista vaikutuksista hän nostaa kauppojen aukioloaikojen vapauttamisen.

–Asiasta käytiin toistakymmentä vuotta poliittista kädenvääntöä. Enpä ole siitä uudistuksen jälkeen paljoa kritiikkiä kuullut. Kaupan alalle on syntynyt valtavasti uusia työpaikkoja, ja ihmisten arki on helpottunut.

Alkoholipolitiikassa Helander edustaa koulukuntaa, jonka mielestä yhteiskunnan tehtävänä on määritellä pelisäännöt, mutta ei toimia alkoholin jakelijana.

–Säännöt voivat olla hyvin tiukat, kuten tupakassakin. Ei valtiovalta ole silti katsonut tarpeelliseksi alkaa myydä tupakkaa.

Puuvillan Citymarketin kauppias Juha Jylli pitää kaavailuja kaupassa myytävien alkoholijuomien alkoholiprosentin ylärajan nostosta 5,5:een hyvänä alkuna.

–Itse näen hyvin tärkeänä, että seuraavassa aallossa ruokakauppoihin saadaan myös viinit.

Jylli ja Helander toivovat myös itsehoitolääkkeiden myynnin vapauttamista.

–Jos saamme viinit ja kipulääkkeet myyntiin, kilpailu pitää huolen siitä, että kuluttaja hyötyy, Jylli sanoo.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

 • sepänsälli

  Ihmisten arki helpottunut ja työpaikkoja syntynyt valtavasti????
  Niin ne ”uudet valtavat” työpaikkojen lisäykset ovat tyyliin 14-18/h per viikko ja sen jälkeen mennäänkin sossun luukulle, kun tuntipalkka on 8€ tunti.
  Ihmettelen myös miten ihmisten arki on helpottunut, minä 3 lapsen isänä käydään vaimon ja lasten kanssa kerran viikossa kaupassa ostoslistan kanssa, ja siinä se sitten onkin.
  Kerran viikossa saatetaan käydä lähikaupassa ostamassa maitoa, muuta ei tarvita kun suunnittelee kunnolla ostokset, lähes kaikilla on pakastimet joten ei ole mitään säilytysongelmiakaan perusruoan kanssa.
  Meidän mielestä kauppa on vihoviimeinen paikka missä haluaa viettää vapaa-aikaansa ja varsinkin nämä K- ja S-kauppojen jättimyymälät on kauhun paikkoja meille, kassoille saat jonottaa kun vain pari kassaa toimii, syy kuulemma kun ei ole henkilökuntaa……
  En voi kuvitella pahempaa kohtaloa kuin että pitäisi käydä joka päivä jossain ”ostosparatiisissa”, mulla olisi toinenkin nimi ostos…….. sanan jälkeen mutta tuskin tämä lehti sitä julkaisee.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio