Pekka SöderlundJämijärvi

Sunnuntai-iltana koettiin dramaattisia hetkiä Suurimaalla sijaitsevalla Iivosen tilalla, kun karhu hyökkäsi kuuden hevosen laumassa laitumella olleen ponin kimppuun. Poni oli lauman pienin eläin, joten se oli myös helpoin saalis.

–Olimme koko päivän kotona, emmekä havainneet mitään normaalista poikkeavaa. Illalla menimme katsomaan laitumelle, niin huomasimme ponin haavoittuneen pahasti, kertoo Bea-Eveliina Iivonen.

Poni otettiin sivuun ja ryhdyttiin hoitamaan eläimen saamia vammoja.

–Eläinlääkäri kävi ompelemassa haavat umpeen ja petoyhdysmies kävi tutkimassa jäljet. Maa on nyt niin kuivaa, että maasta ei karhun jälkiä löytynyt, mutta ponissa olevat ruhjeet ja haavat viittaavat karhuun. Varmuutta siitä ei vielä ole, mutta niin eläinlääkäri kuin petoyhdysmies tekevät niistä raportin tarkemman tutkinnan jälkeen, kertoo Iivonen.

Tällä hetkellä Kankaanpään Ratsastustallin omistuksessa oleva Mari-poni on toipumassa vammoistaan.

–Toivotaan, että haavat paranevat.

Pitkään petoja seurannut ja tutkinut Teuvo Puska kävi tapahtumapaikalla sunnuntai-iltana.

–Olen 100 prosentin varma siitä, että hyökkäyksen teki karhu. Kaikki viittaa siihen, vaikka kuivasta maastosta ei jälkiä löytynytkään. Olen 40 vuotta tutkinut tällaisten hyökkäysten jälkiä, joten olen varma asiasta, toteaa Puska.

Bea-Eveliina Iivonen
Karhu oli hyökännyt ponin kimppuun takaapäin, missä oli myös syvimmät haavat.

Karhu oli hyökännyt ponin kimppuun takaapäin, missä oli myös syvimmät haavat.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • NO JOHAN NYT

    Heti ollaan tappamassa puolet pois jos tulee törmäyksiä karhuun. Minun mielestä se olis ihmisen asia siirtyä syrjään luonnon tieltä eikä toisinpäin.

  • Ihmeellisen muotoinen jälki

    Ihmetyttää, tekeekö karhun kynsi todellakin tuommoisen jäljen, kun raapaisee? Toivottavasti poni paranee kokemastaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio