Karavaanarit testaavat Suviseurojen liikennejärjestelyt — mahdollisimman paljon matkailuajoneuvoja toivotaan lauantaina Kirjurinluotoon

Tomi Glad/Arkisto
Karavaanarit testaavat Suviseurojen liikennejärjestelyt — mahdollisimman paljon matkailuajoneuvoja toivotaan lauantaina Kirjurinluotoon

Kirjurinluodossa on ollut matkailuajoneuvoja ruuhkaksi saakka ennenkin. Kuva on karavaanareiden Ficc Rally -tapahtumasta Kirjurinluodosta kesältä 2014.

Harri AaltoPori

Kesä-heinäkuun vaihteessa Porissa järjestettävän vanhoillislestadiolaisten suurtapahtuman, Suviseurojen, liikennejärjestelyjä testataan Kirjurinluodossa lauantaina.

Suviseuroihin odotetaan 70 000– 80 000 vierasta, jotka tulevat juhlapaikalle arvion mukaan 17 000 ajoneuvolla. Näistä jopa 6 000-8 000 on erilaisia matkailuajoneuvoja.

Karavaanarien kattojärjestö SF Caravan on kutsunut lauantaiksi Poriin mahdollisimman paljon jäsenistöään matkailuautoineen ja -vaunuineen testaamaan liikennejärjestelyjä.

Suviseurojen järjestäjäorganisaatio on pyytänyt karavaanareilta apua, koska paikka on monille heistä tuttu. Osin samalla tontilla järjestettiin vuonna 2014 karavaanarien kansainvälinen FICC Rally -tapahtuma. Karavaanareilla on siten aiempaa kokemusta matkailuautojen liikkumisesta alueelle ja sieltä pois.

–Olisi hienoa, jos saisimme väkeä liikkeelle, ja lauantaina kello 10 moni karavaanari tulisi kalustollaan testaamaan Suviseura-aluetta, liikennejärjestelyjä ja niiden toimivuutta, liikennejärjestelyistä vastaava Timo Honkasalo sanoo.

Hänen mukaansa valtavaa väenpaljoutta ei testipäivänä kuitenkaan tarvita, jo 10–20 matkailuvaunua ja -autoa riittää.

–Jo tällä määrällä saamme testatuksi kulkuliittymät, tuloreititykset ja tontille ajot. Samalla testaamme omat johtamisjärjestelymme, kuten radioliikenteen toimivuuden. Kaikki vastuuhenkilöt ovat paikalla, Honkasalo sanoo.

Osallistujille on kiitokseksi tarjolla ilmainen ruokailu.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Mitä on ruuaksi? Kannattaako lähteä kauenpaakin?

  • Nimetön

    Ilmaisilla ämpäreillä olisi tiet jo tukossa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio