Harri AaltoPori

Pitkä jono asiakkaita odottaa kärsivällisesti vuoroaan ostaakseen munkkikahvit Mäntyluodon Kallossa. Sunnuntain sää on loistava; tuuli on tosin navakka, mutta aurinko lämmittää. Ja kahvilan kassa kilkattaa iloisesti.

Kesken parasta sesonkia kiinni oleva lasipaviljonki kertoo kuitenkin, etteivät asiat ole sujuneet, kuten kahvila Kallon Loiston isäntä, näyttelijä ja yrittäjä Kari Hakala alun perin suunnitteli.

Aallonmurtajan järeiden kivien päälle rakennettu paviljonki piti saada auki jo juhannukseksi, mutta kuukautta myöhemmin se on edelleen merkitty työmaa-alueeksi.

Kari Hakala on saanut selittää tilannetta selittämästä päästyäänkin.

–Minulta kysytään päivittäin, milloin paviljonki aukeaa. Vastaan, että kun se on valmis. Seuraavaksi kysytään, että milloin se on valmis. Vastaan, että tänä tai ensi kesänä.

Kari Hakalan mukaan on kaksi syytä, jotka ovat viivästyttäneet uuden rakennuksen avaamista.

–Kevät ja alkukesä olivat erittäin kylmiä, mikä näkyi tietysti asiakasmäärissä. Viikonloppuisin auki ollut kahvila ei tuottanut niin hyvin kuin olin toivonut.

Säälle kahvilayrittäjä ei mahda mitään, ja koville otti myös kamppailu rakennuslupaan liittyvän byrokratian kanssa.

–Olin saanut kaupungilta rakennusluvan, mutta kun sen purkamista vaadittiin, jouduin tarkistamaan, että kaikki olisi pilkulleen oikein. Siinä kului varmasti kuukausi, puolitoistakin. Lopputulos oli, ettei mitään muutoksia tarvinnut tehdä.

Hakala sanoo, että nyt hänen on vain hyväksyttävä se tosiasia, ettei täksi kesäksi suunniteltu aikataulu pidä.

–Nyt täytyy vain edetä niillä resursseilla, joita minulla on. Kahvia, munkkia ja pullaa ihmiset kuitenkin edelleen saavat Kallosta.

On täysin mahdollista, ettei uutta kahvilarakennusta terasseineen saada auki koko kesänä.

–Toivon tietysti, että voimme viettää avajaisia vielä tänä kesänä. En kuitenkaan enää aio hirttää itseäni mihinkään tiettyyn aikatauluun.

Porilaisten puheenaiheeksi keväällä nousseessa rakennuksessa on kysymys verrattain pienestä terassialueesta: 13 neliön uudesta myyntikojusta, sateen- ja tuulensuojaa antavasta noin 20 neliön lasipaviljongista sekä viisi pöytää käsittävästä terassista. Tiedot perustuvat kaupungin myöntämään määräaikaiseen, viisi vuotta voimassa olevaan rakennuslupaan.

Terassialueesta puuttuvat vielä kaiteet. Kysymys on asiakasturvallisuudesta, ja sen takia kivikon päälle noussut terassialue on Hakalan mukaan merkitty työmaa-alueeksi ja eristetty lippusiimalla.

Kallon Loisto nousi isoksi puheenaiheeksi sen jälkeen, kun kuntavaaliehdokas Tapio Meri (vihr.) vaati Hakalalle myönnettyä rakennuslupaa peruttavaksi. Kirjoitus herätti suurta huomiota niin lehden mielipidekirjoituksissa, tekstaripalstalla kuin sosiaalisessa mediassakin, mutta valtuustoon se ei Mereä nostanut.

Kari Hakala kertoo saaneensa voittopuolisesti erittäin myönteistä palautetta kahvilahankkeestaan.

–Kallo on niin upea paikka, että olen vain halunnut kehittää ihmisten viihtyvyyttä siellä omalla palvelullani.

Äänekäs vähemmistö räksyttää ja vaatii Kallon palauttamista luonnontilaan. Hakala sanoo, ettei hän ymmärrä arvostelijoiden näkökantoja.

–Nimettömät tekstarit ovat vastuutonta puskista ampumista, ja sen olen kokenut loukkaavaksi. Kukaan ei kuitenkaan ole esittänyt asiallista vaihtoehtoa, Hakala sanoo.


Kommentit (34)

  • Nimetön

    Kallo on ollut ja on hieno paikka oleskeluun. Niinpä niin , tämä näyttelijä Hakala on nyt omien kirjoitustensa vuoksi selvästi luiskahtanut itsesäälin puolelle kirjoituksissaan FB.ssa.
    Kyllä nuo negatiiviset kannanotot kuppilasta ovat tuoneet sitä todellista näkyvyyttä ja mainosta, että jos niitä ei olisi, ei koko Kallon Loistosta tiedettäisi juuri mitään. Hakala on ”kiitettävästi” edesauttanut keskustelun jatkuvuutta omilla kirjoituksillaan, tarkoitushakuisuutta!

  • Nimetön

    Ulkopaikkakuntalaisena kävin Jazz sunnuntaina Kallossa. Ajattelin käydä kahvilla vanhassa Loistokahvilassa jonka olin bongannut Satakunnan maakuntaa mainostavasta lehdestä. Kun saavuin paikalle niin minulle kerrottiin että kahvila vanha kioskivaunu eikä Loisto. Ihmetteln markkinointia ja miten voi eettisesti käyttää muiden rakennuksia mainoskuvissa ja houkutella asiakkaita virheelisellä kuvalla.
    Nimimerkki ”saako naapurin tontille rakentaa”.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio