Kakkostien onnettomuus: Kaistat Poriin päin auki, koko tie avautuu illan aikana – maahan valunut rikkihappo ei aiheuta ympäristöongelmia

Heikki Westergård
Kakkostien onnettomuus: Kaistat Poriin päin auki, koko tie avautuu illan aikana – maahan valunut rikkihappo ei aiheuta ympäristöongelmia

Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 10.25. Liikenne on siitä asti kiertänyt Honkaluodon sillan liittymien kautta.

Pasi MattilaPori

Perjantaina aamupäivällä Honkaluodon sillan kohdille kaatunut rikkihapporekka on saatu raivattua pois tieltä. Myös muut raivaustyöt ovat loppusuoralla. Liikenne kulkee normaalisti jo Poriin päin, mutta Ulvilan suuntaan menevät kaistat ovat vielä poissa käytöstä.

Ulvilasta Poriin päin kulkenut rekka-auto ajautui keskikaiteen päälle ja kaatui. Kyljelleen kaatuneen ajoneuvon säiliöistä yhdessä havaittiin vuoto. Pelastuslaitos aloitti välittömästi torjuntatoimet.

Vuoto saatiin tukittua puolen päivän aikaan. Päivystävä palomestari Tero Järvelä arvioi, että rikkihappoa ehti valua muutamia satoja litroja. Hänen mukaansa torjuntatyöt onnistuivat niin hyvin, että ympäristöongelmia ei synny.

Vahvasti syövyttävän rikkihapon valuessa ympäristöön voi seurata myös ongelmia. Tässä tapauksessa pakkanen auttaa, sillä rikkihapon reagoiminen on kylmässä ilmassa vähäistä.

Palomestari Järvelän mukaan torjuntatyöt onnistuivatkin hyvin eikä tässä tapauksessa ollut vaaraa ympäristöongelmista. Torjuntatyöstä vastasi pelastuslaitoksen Kemikaali-Kontio, joka saapui onnettomuuspaikalle hieman puolenpäivän jälkeen. Kemikaali-Kontio on Satakunnan pelastuslaitoksen erikoisryhmä, joka on koulutettu erityisesti ympäristökatastrofeja varten.

–Ympäristöön valunut rikkihappo neutralisoidaan kalkkimaidolla, joten sen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia, Järvelä selvitti.

Heikki Westergård
Rikkihapporekka kaatui keskelle kaistoja.

Rikkihapporekka kaatui keskelle kaistoja.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Notkyyninen

    Hei, sinä nimetön kommentoija 13.01 kello 11.18. Tekstissähän lukee, että auto nousi kaiteen päälle, joten miksi arvuuttelet sitä täällä? Ensin kannattaa opetella lukemaan ja sitten vasta miettimään, että onkohan asia liian iso aivoilleni mietittäväksi. Tässä tapauksessa näet oli. Syytä ei ole kerrottu ja se voi olla vaikka sairaskohtaus, joten ei kannata heitellä niitä kiviä turhaan.

  • Nimetön

    Saman yhtiön auto ajoi myös viime vuonna luukut auki kohti Tahkoluotoa ja tiputti happo tielle suuren määrän

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio