Kadonneiden turvelastien mysteeri ratkeamassa: 20 rekkalastillisen katoamiseen ei sittenkään liittyne rikosta – poliisi odottaa sovittelua

PEKKA KARHUNEN/KL
Kadonneiden turvelastien mysteeri ratkeamassa: 20 rekkalastillisen katoamiseen ei sittenkään liittyne rikosta – poliisi odottaa sovittelua

Honkajoen turvevarkaus on osoittautumassa kahden yrittäjän riidaksi. Kuva ei liity tapaukseen.

Esa Keskinen

Huhtikuussa uutisoitiin, että honkajokiselta yrittäjältä varastettiin pääsiäisen pyhien aikana 20 rekkalastillista turvetta. Yrittäjä arvioi turvelastien arvoksi 58 000 euroa.

Asia tuli julki yrittäjän otettua yhteyttä Valkeakosken Sanomiin toiveissaan löytää turvelastit lehti-ilmoituksen avulla. Yrittäjä kertoi saaneensa vihjeen, että turverekka olisi nähty matkalla Valkeakoskelle. Yrittäjä teki myös rikosilmoituksen Kankaanpään poliisille.

Poliisin tutkinnassa on selvinnyt, ettei tapaukseen todennäköisesti liity varkautta. Poliisin mukaan näyttäisi siltä, että turvekasojen katoaminen on seurausta kahden pohjoissatakuntalaisen yrittäjän sopimusepäselvyyksistä.

– Tämän hetken tieto on se, että tässä ei ole rikosta taustalla, vaan kyse on kahden yrittäjän yksityisestä riita-asiasta. Heillä on jonkinlaisia epäselvyyksiä sopimuksissa turpeen nostamisesta ja säilyttämisestä, rikoskomisario Jouni Uusitalo Lounais-Suomen poliisista Kankaanpäästä kertoo.

Poliisi odottaa, että yrittäjät pääsevät asiassa avustajiensa kanssa sopuun.

– Päätämme aikanaan tutkinnan ja tämä siirtynee siviilioikeuden riita-asiaksi.

Satakunnan Kansa ei tavoittanut yrittäjiä kommentoimaan asiaa.


Kommentit (1)

  • F

    Jotenkin tämä oli luettavissa rivienvälistä… Aika absurdia olisi varastaa 20 rekallista turvetta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio