Kääpiöautot kokoontuivat Porissa – katso video!

Kari Mankonen
Kääpiöautot kokoontuivat Porissa – katso video!
Juho Mäki-LohiluomaPori

Kääpiöautoharrastajien kesätapahtuma saapui Poriin tänään lauantaina, kun noin 50 harrastajaa toi autonsa näytölle Pohjoisrantaan. Autot ajoivat Poriin Kokemäeltä, johon harrastajat kokoontuivat jo eilen perjantaina.

Kääpiöautoiksi lasketaan yleensä autot, joiden iskutilavuus on alle 600-kuutiosenttimetriä. Kulkupelit on usein rekisteröity moottoripyöräksi tai henkilöautoksi.

– Määritelmä on vähän erilainen eri maissa ja raja häilyvä, kertoo tapahtuman järjestäjä Mikael Jokinen.

Porissa nähtiin eri valmistajien kääpiöautoja eri vuosikymmeniltä. Pohjoisrantaan parkkeerasi muun muassa Steyr-Puch, Goggomobil, Messerschmitt ja erimallisia Fiateja.

Mikael Jokisen kääpiöautoharrastus alkoi 2000-luvun alussa. Tällä hetkellä Jokisen autotallista löytyy yhteensä viisi kääpiöautoa. Harrastus on vienyt kuusihenkisen perheen myös ulkomaille.

– Pisimmillään olemme käyneet Itävallassa ja Ruotsissa Trollhättanissa, Jokinen kertoo.

 

Kommentit (15)

  • Nimetön

    Lapsellista tai ei, mutta nytpä tuli todistettua yksimielisesti että harrastus kuin harrastus on aina parempi kuin ikuinen ruikuttaminen. Kaikille harrastajille hyvää kesäpäivää raahesta! Niin ja ruikuttajille sateista!

  • Nimetön

    Todella lapsellista touhua … :
    Oikeat aikuiset käyttäisivät tuohonkin tärvätyn ajan murjottamiseen ja toisten arvostelemiseen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio